Astăzi începe evaluarea competenţelor digitale la BAC

422

Săptămâna aceasta, absolvenţilor de liceu înscrişi la prima sesiune a examenului de Bacalaureat le vor fi evaluate competenţele digitale.

Examenul de Bacalaureat continuă săptămâna aceasta cu o nouă probă de evaluare a competenţelor. Astfel, în perioada 15 – 19 iunie absolvenţii de liceu înscrişi la prima sesiune a examenului vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale, probă urmată săptămâna viitoare (22 – 26 iunie) de cea de evaluare a competenţelor lingvistce într-o limbă de circulaţie internaţională. La nivelul judeţului nostru, în vederea susţinerii probei de evaluare a competenţelor digitale s-au înscris 3835 de absolvenţi de liceu, iar la proba orală la o limbă străină 3807 absolvenţi de liceu. Probele orale sunt notate cu calificative, nu cu note, şi nu sunt luate în calcul la media examenului, însă dacă un candidat nu se prezintă la o probă de evaluare a competenţelor, el pică automat examenul.

Majoritatea candidaţilor din Gorj, experimentaţi la limba română
Această primă sesiune a examenului de Bacalaureat a debutat în data de 8 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, probă la care s-au înscris 3909 absolvenţi de liceu din judeţul Gorj. 99 dintre aceştia nu s-au prezentat însă la examen. Dintre cei 3810 candidaţi care au susţinut această probă, 317 au obţinut calificativul „utilizator mediu”, 842 pe cel de „utilizator avansat”, iar 2651 pe cel de „utilizator experimentat”. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, vor începe pe 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română, urmând ca pe 1 iulie candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie proba obligatorie a profilului şi specializării. Candidaţii vor afla ce note au obţinut la Bacalaureat în cursul zilei de 6 iulie. Rezultatele vor fi afişate până la ora 12.00, iar până la ora 16.00 candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 7 – 9 iulie, urmând ca rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat să fie făcute publice în cursul zilei de 10 iulie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here