Reţinuţi după ce au înşelat bătrâni din mai multe judeţe

572

Doi bărbaţi din Teleorman au ajuns în spatele gratiile după ce au păcălit bătrâni din mai multe judeţe. Printre victimele acestora s-a numărat şi o familie din Gorj.

Potrivit anchetatorilor, cei doi mergeau la persoane vârstnice din mediul rural şi le cereau diverse sume de bani, pretinzând că rude de-ale acestora le datorau bani. Bătrânii se lăsau păcăliţi şi le dădeau sumele cerute. La fel s-a întâmplat şi în cazul unor vârstnici din comuna Fărcăşeşti, care, după ce au vorbit la telefon cu „fiul” lor, i-au invitat pe cei doi în casă şi le-au dat 3.200 de lei. Mai mult, i-au lăsat pe bărbaţi să vadă unde ţineau banii, iar aceştia, când s-au văzut singuri în cameră, au mai furat vreo 2.000 de lei.
inselaciune batrani mai 2015 (1)Suspecţii au fost prinşi pe raza judeţului Argeş, unde doreau să-şi extindă operaţiunea ce s-a dovedit a fi atât de profitabilă, prejudiciul cauzat de cei doi prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale fiind de aproximativ 15.000 de lei. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în urma unei acţiuni efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au identificat doi bărbaţi, de 44, respectiv 47 de ani, ambii din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, bănuiţi de crearea unei grupări infracţionale specializată în comiterea de înşelăciuni şi furturi pe raza mai multor judeţe. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada aprilie – mai a.c., cei în cauză ar fi săvârşit cinci infracţiuni de înşelăciune şi una de furt calificat pe raza judeţelor Gorj, Dolj, Călăraşi şi Ilfov. În baza probatoriului administrat se pare că aceştia abordau persoane vârstnice din mediul rural cărora, sub pretextul că au fost trimişi de rudele lor, le percepeau diferite sume de bani pentru achitarea unor aşa-zise diferenţe din preţul de achiziţionare al unor bunuri. Cei doi bărbaţi au fost surprinşi în flagrant delict în dimineaţa zilei de 25 mai a.c., când au comis două tentative la infracţiunea de înşelăciune pe raza localităţii Albota, judeţul Argeş”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
În cursul zilei de ieri, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here