După absolvirea Şcolii Pedagogice promoţia de absolvenţi în anul 1953 am hotărât să ne revedem din zece în zece ani la fosta noastră şcoală şi ne-am revăzut în anii 1963-1973-1983 de care se ocupa de aceste revederi răposatul şi stimatul nostru coleg Caie Dragotă.
Şi în anul 1993 nu a mai avut loc revederea şi m-am dus la bunul meu coleg şi prieten, profesor Ghiţă Câlniceanu care era Preşedintele Sindicatului Învăţământ pentru şcolile din Târgu-Jiu şi am hotărât să ne revedem în fiecare an în ultima sâmbătă din luna mai la fosta noastră şcoală ca şi anul acesta 2015 unde este director domnul profesor doctor Gheorghe Gorun un iscusit conducător şi gospodar al acestui colegiu. În urma discuţiilor avute cu colegul Ghiţă am hotărât ca el să-l anunţe pe domnul director Gorun de ce am hotărât şi cu rugămintea să fie şi dânsul în fotografia care se va face pe scara de la intrare în fosta noastră şcoală. Ca şi la revederile care au avut loc eu învăţător Sandu Ciolacu voi anunţa telefonic colegii cărora le ştiu numărul de telefon, cât şi o invitaţie scrisă la hotărârea noastră celor care s-au stabilit cu domiciliul în afara judeţului Gorj să vină sâmbătă 30 mai 2015, la ora 10.00, la Târgu-Jiu, că la vârsta de 80 de ani şi unii colegi peste, că nu se ştie cât vom mai supravieţui. La această revedere fiecare dintre noi vom spune odiseea vieţii de elev, ne vom reaminti de viaţa de elev unde majoritatea am fost în internatul şcolii şi servitul mesei unde la cantina din sala de mese elevul de serviciu tăia pâinea şi marmelada în porţii pentru fiecare elev, programul la dormitoare, iar în faţa fiecărui dormitor făceam de planton în patru schimburi, pe coridorul internatului, despre exerciţiile de înviorare dimineaţa, de sala de meditaţie unde învăţam şi scriam temele pentru a doua zi, de dus lenjeria cu numărul matricol şi cearşafurile la spălătorie la maica Tismana, la plecarea în oraş îmbrăcat în uniformă şcolară sâmbăta şi duminica, la aruncatul pe geam de la etaj în curtea şcolii a valizelor găsite în dormitoare care nu erau duse în sala unde să stea, la un control făcut de directorul şcolii însoţit de unul din pedagogi Paicu din Brădiceni sau Nanu din Budieni.
La poarta şcolii de ieşire în oraş se făcea control dacă ai bilet de voie de mers în oraş şi la ce oră să vină în internat, dacă pe uniformă la mâneca hainei ai emblema şcolii şi numărul matricol. Se făcea controlul la poartă şi când veneam din oraş şi dacă nu respectai ora venirii se scria pe biletul de voie întârziat şi pedagogul de serviciu ne pedepsea cu punerea de planton pe coridorul dormitoarelor.
Cu mult regret îmi amintesc că de la clasa mea anul IV A au decedat
1. Alexandrescu Ion 11. Mutu Ion
2. Brâncuşi I. Ion 12. Pârvulescu Ion
3. Dragotă Nicolae 13. Pătrăşcoiu Ion
4. Drăgotoiu Ion 14. Popescu C. Gheorghe
5. Drăguţ Sabin 15. Popescu Gh. Gheorghe
6. Dobroiu Pantelimon 16. Popica Dumitru
7. Grama Gheorghe 17. Taşcău Vasile
8. Groşanu Mircea 18. Tănăsescu Nicoale
9. Guran I. Ion 19. Ţuculina Aristică
10. Mihăilescu Titu
Şi dirigintele clasei profesor Victor Andriţoiu
Decedaţi la Anul IV B
1. Brâncuşi Dumitru 10. Popescu Octavian
2. Ciobanu Carol 11. Popescu Constantin
3. Cornoiu Emil 12. Pora Daniel
4. Guran I. Z. Ion 13. Şişiroi Gheorghe
5. Ciurea Ion 14. Surcel Dumitru
6. Fuiorea Petre 15. Şurlea Gheorghe
7. Murăreţu Dan 16. Sărdaru Ion
8. Neamţu Antonie 17. Tiriplica Pătru
9. Plop Pavel 18. Vâlceanu Nicoale
Dirigintele clasei profesor Ion Dragomir şi dânsul decedat
Iar ca directori ai şcolii domnii profesori Petre Panaitiu, Petre Gruiescu, Petre Pănoiu şi Cornel Cârstoiu – medicul şcolii Ilarie Popescu.
Ca profesori în afara celor doi diriginţi au fost: Victor Daimaca, Constantin Furtunescu, Daria Stratan, Leonid Gebeanu, Victor Breazu, Antonie Ştefănescu, Numitor Cancer, Vasile Arjoca, Atena Dumitrescu, Radu Raita, Gheorghe Modoran, Ladislav Racozi, Cicerone Paralescu, Nicolae Manta, Grigore Aninoiu şi Vasile Munteanu.
Învăţător Sandu Ciolacu