Ce fel de cremă folosim iarna?

698

crema de fata2Pentru a face faţă frigului, vă îmbrăcaţi mai gros, vă puneţi căciulă, mănuşi, fulare. Dar pielea voastră are de suferit? Ce veţi face? Nu evitaţi această protecţie normală iarna, deoarece şi pielea are de suferit.

În momentul în care temperaturile scad foarte mult, lăsaţi puţin deoparte crema preferată şi alegeţi una mai bogată, care conferă confort şi îmblânzeşte epiderma. Dacă nu mai vreţi o confruntare rece cu pielea voastră, este momentul să achiziţionaţi o cremă potrivită sezonului rece.

Crema hidratantă

În ceea ce priveşte pielea normală şi mixtă, scăderea temperaturii ne dă indiciul cel mai bun pentru a folosi o cremă mai bogată pentru pielea noastră. Bineînţeles că şi pentru pielea uscată, indicatorul este tot clima. Dar, pentru că sunt mai sensibile, ele simt rapid schimbarea.

De ce o cremă mai bogată?

Iarna, frigul perturbă filmul hidrolipidic şi producţia de glande sebacee devine mai greoaie. Rezultatul: pielea mai puţin grasă, se deshidratează şi se transformă într-o piele mai uscată.

Mai mult, la nivel cutanat pielea nu se mai înnoieşte corect şi devine mai îmbătrânită. Din această cauză va trebui să utilizăm produse de îngrijire mai grase, pentru o protecţie cutanată cât mai bună pe tot parcursul iernii, indiferent de tipul de piele. Da, iarna pielea grasă trebuie să aibă parte şi de îngrijiri mai grase. În celelalte anotimpuri, pielea secretă sebum excesiv, dar iarna, această protecţie încetineşte, ducând astfel la dezechilibre cutanate. Iarna trebuie să hidratăm pielea, chiar dacă este grasă.

Persoanele cu pielea normală nu au probleme deosebite, le putem numi norocoase, dar se pot gândi să nu se aplece asupra cremelor nutritive. Am putea spune că riscaţi pe pielea voastră. Deoarece atunci când pielea este în contact cu frigul, capătă o înfăţişare inestetică, şi a nu vă îngriji pielea iarna înseamnă a o face receptivă la o serie de agresiuni. Mai exact, va putea deveni sensibilă pentru totdeauna.

Cum ne alegem crema de iarnă?

Nu este necesar a avea o cremă pentru fiecare anotimp. Iarna trebuie avută în vedere mai mult îngrijirea nutritivă, hrănitoare, dar o astfel de cremă se poate utiliza şi primăvara pentru pielea extrem de uscată. Trebuie să avem în atenţie îngrijirile cele mai bogate pe care să le utilizăm în tot restul anului, chiar şi pentru pielea grasă.

Există o diferenţă între creme pe timp rece şi cremele obişnuite

Cremele pe care le folosim pe timp de iarnă nu înseamnă că este vorba de o cremă specială pentru iarnă. Astfel de creme asigură hrănirea şi protecţia pentru a fi folosite iarna, dar pielea foarte uscată va avea nevoie de acestea şi vara.

Deci nu este cazul că cumpăraţi o astfel de cremă doar pentru că este iarnă. Pentru început trebuie să ştiţi ce fel de piele aveţi şi să vă orientaţi către produsele corespunzătoare.

Câteva ponturi antifrig

Iarna, pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să nu avem o alimentaţie foarte grasă, ci să mâncăm diversificat, adică să nu evităm uleiurile bogate în salate, mai ales.

În ceea ce priveşte cosmeticalele, folosiţi o cremă dimineaţa şi una seara.

Şi trebuie spus de fiecare dată: demachiaţi-vă chiar dacă este frig. În fiecare seară trebuie să recurgeţi la demachiere! De asemenea nu uitaţi de îngrijirea mâinilor şi a buzelor cu produse pe bază de ceară de albine.

Fiţi frumoase iarna şi nu numai! Adoptaţi un program de îngrijire adecvat şi luaţi în seamă orice semnal pe care vi l-ar putea transmite pielea în sezonul rece.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here