Prietenii pompierilor s-au întrecut la Târgu-Jiu

730

Zeci de elevi din judeţ s-au întrecut, vineri, în a-şi arăta abilităţile de salvatori în cadrul concursului “Prietenii Pompierilor”. Anul acesta, cei mai buni s-au dovedit a fi elevii din Berleşti şi Slivileşti, care vor reprezenta judeţul nostru la următoarea etapă a competiţiei.

prietenii pompierilor (1)Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a organizat, vineri, faza judeţeană a concursului “Prietenii Pompierilor”. Competiţia s-a desfăşurat în incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu şi a constat în trei probe, una teoretică şi două practice: pista de îndemânare peste obstacole şi ştafeta de 400 metri cu obstacole. Echipajele participante au fost formate din câte zece elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă) cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

prietenii pompierilor (2)În cazul echipajelor de băieţi, pe primul s-a clasat cel al Şcolii Gimnaziale Berleşti, urmat de cel al Şcolii Gimnaziale Slivileşti şi cel al Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu. La fete, pe primul loc s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale Slivileşti, pe locul II cel al Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu, iar pe locul III cel al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Motru. Ocupanţii locului I vor reprezenta judeţul nostru la etapa naţională a concursului. “Prietenii pompierilor” este o competiţie naţională destinată cercurilor tehnico – aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” de la instituţiile de învăţământ, organizată în ideea de a-i motiva pe aceştia să înveţe cum să reacţioneze într-o situaţie de urgenţă.

prietenii pompierilor (3)“«Prietenii pompierilor» este un concurs cu caracter pro-activ de educare în domeniul apărării împotriva incendiilor a copiilor. Principalul scop al acestor concursuri este de a forma în rândul elevilor deprinderea şi cunoaşterea riscurilor la care se supun atunci când se produc unele situaţii de urgenţă, cunoaşterea modului de comportare atât pe timpul, dar mai ales după producerea unor situaţii de urgenţă, şi dezvoltarea unor abilităţi cum ar fi curajul, dârzenie, spiritul de echipă”, a declarat Alin Drăgan, şeful Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
Roxana Lupu

prietenii pompierilor (4)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.