Două femei îşi dispută postul de arhivar la Primăria Târgu-Jiu

586

În aceste zile, la Primăria Târgu-Jiu se derulează concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei contractuale vacante de arhivar din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu-Jiu. Selecţia dosarelor înscrise s-a încheiat la începutul acestei luni, însă în cursa pentru proba scrisă au intrat 19 persoane din totalul de 31 care îşi depuseseră dosarele.
Potrivit anunţului publicat pe site-ul Primăriei Târgu-Jiu, proba scrisă a examenului pentru ocuparea postului de arhivar a avut loc în cursul zilei de marţi şi aceasta a fost susţinută de 19 persoane, majoritatea femei. Din nefericire, doar două candidate au rămas în cărţi, ele obţinând 58,15, respectiv 53 de puncte, fiind declarate “Admise”. Acestea vor susţine în această după–amiază interviurile, rămânând ca proba interviului să fie definitorie şi doar una dintre candidate să devină viitorul arhivar al Primăriei Târgu-Jiu. Cele două candidate care au trecut de examenul scris sunt Nicoleta-Laurenţia Chirculescu şi Ana Giorgi.
Se pare că proba scrisă le-a dat bătăi de cap unora dintre candidaţi, mulţi prezentându-se la examen nepregătiţi, cu bibliografia neparcursă în întregime sau chiar deloc. Astfel, doritorii pentru postul de arhivar au reuşit “performanţa” să obţină punctaje de 0, 1 punct, 3 puncte sau chiar 4,50 puncte, iar pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuiau să întrunească minimum 50 de puncte din maximul de 100. Condiţiile specifice necesare pentru depunerea dosarelor în vederea ocupării funcţiei de arhivar la Primăria Târgu-Jiu au fost unele relativ simple şi anume: candidaţii să fie absolvenţi de studii liceale, cu diplomă de bacalaureat şi să aibă o vechime de minimum şase luni în specialitatea studiilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here