Festivalul de umor de la Turceni şi-a desemnat câştigătorii

590

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului  de umor „Al. C. Calotescu-Neicu” şi-a desemnat în week-end câştigătorii. Anul acesta, premiile au mers la umorişti din Vâlcea, Gorj şi Hunedoara.

Festivalul „Al. C. Calotescu-Neicu” s-a desfăşurat pe trei secţiuni: epigramă, revistă de umor şi umor la rotativă. La secţiunea „epigramă”, Premiul I a revenit Petronelei Vali Slavu, din Aninoasa, judeţul Hunedoara, Premiul II a fost 1P1640414adjudecat de Nichi Ursei, din Râmnicu-Vâlcea, iar premiul III a revenit lui Ion Micuţ, tot din Râmnicu-Vâlcea. Premiul pentru revistă de umor l-a câştigat placheta „Din cuşca epigramistului” (antologator George Drăghescu), iar premiul secţiunii „umor la rotativă” a fost acordat gorjeanului Nelu Vasile, din Turburea. În cadrul acestei ediţii a festivalului a mai fost acordat şi un premiu pentru expoziţie de caricatură lui Costel Pătrăşcan, din Brăila.

Premii şi pentru elevi
În aceeaşi perioadă s-a desfăşurat şi un festival de umor al elevilor, pe două secţiuni: interpretare şi creaţie.
La prima secţiune, Premiul pentru cel mai bun grup de interpreţi a fost câştigat de grupul format din Şcheru 1P1640498Andreas, Vărzaru Mihaela, Roşu Luiza Alexandra şi Duică Elena-Carmen, iar premiul pentru cel mai bun interpret s-a transformat în premiu special şi s-a împărţit la două grupuri; primul grup a fost format din Costescu Alexandru, Şandru Robert şi Ghera Ştefan, iar cel de-al doilea din Costoiu Dragoş şi Predescu Constantin. La secţiunea creaţie, Premiul I a revenit Elenei Bianca Buşe Coca, Premiul II Marianei Melissa Chiţoiu, iar Premiul III Lucianei Salavat. 1P1640523Festivalul „Al. C. Calotescu-Neicu” a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell”, Consiliul Local şi Casa de Cultură Turceni, Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucureşti şi Grupul de Presă “Publicaţiile Flacăra”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here