Firma Signovince SRL, aparţinând lui Ion Făget, a reuşit să câştige contractul privind paza obiectivelor Complexului Energetic Oltenia. Contractul de atribuire al licitaţiei, publicat pe SEAP, arată că firmei Signovince din Târgu-Jiu i-a fost atribuit contractul de pază al CEO, la 30 ianuarie 2015. Pentru servicii ce vor fi prestate, firma de pază va încasa 3,6 milioane de lei fără TVA. În aceste condiţii, Divizia de Pază şi Protecţie a CEO rămâne însă aproape fără obiect.
Complexul Energetic Oltenia a publicat pe SEAP, la finalul anului trecut, că necesită achiziţionarea de servicii de pază a bunurilor şi obiectivelor patrimoniului care aparţin societăţii. Anunţul demonstra însă că gigantul energetic nu se mai bazează pe Divizia de Pază şi Securitate a structurii, înfiinţată anul trecut, deoarece mai complete erau astfel serviciile unei firme specializate. La licitaţia organizată în scopul găsirii unei astfel de firme a participat şi SC Signovince SRL, care aparţine lui Ion Făget, dar şi care avusese un contract similar şi anul trecut, angajaţii de aici temându-se chiar că vor rămâne fără serviciu dacă Divizia de Pază şi Securitate îşi va intra în atribuţii. Temerile salariaţilor Signovince nu s-au concretizat, astfel că societatea a reuşit să câştige la licitaţie contractul de pază, urmând să încaseze 3,6 milioane de lei fără TVA pentru convenţia în cauză.
Câştigătorul, contestat de o firmă din Brăila
La trei zile după ce pe SEAP a apărut numele firmei câştigătoare a licitaţiei, SC Serviciul Pază şi Protecţie Vispo SRL din Brăila a contestat raportul de atribuire a acesteia, solicitând Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor “anularea raportului de evaluare şi a actelor subsecvente, cu obligarea la reevaluare a ofertelor”. Astfel, prin contestaţia nr. 426/02.02.2015, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sub nr. 1414/02.02.2015, societatea brăileană, reprezentantă de administratorul Chiriac Costel, demonstrează că nu este de acord cu felul în care s-a realizat “procedura de «normă internă», lot 4, dar şi modalitatea de desfăşurare a procedurii de atribuire cu «preselecţie şi negociere», în «trei runde», în vederea atribuirii contractului de servicii, divizat pe loturi pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect achiziţia de «Servicii de pază bunuri şi obiective ale patrimoniului aparţinând Societăţii Complexul Energetic Oltenia»”.
Pe 10 februarie CNSC decide următoarele: “admite excepţia de necompetenţă materială a Consiliului (n.r. CNSC) şi declină competenţa de soluţionare a contestaţiei formulate de SC Serviciul Pază şi Protecţie VISPO SRL, în favoarea Tribunalului Gorj – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, trimiţând dosarul cauzei spre această instanţă”.
Astfel, CEO a fost dat în judecată de firma respectivă de pază din Brăila, rezultatul procesului putând influenţa pe cel al licitaţiei publicat pe 30 ianuarie 2015.
Anamaria Stoica