Aproape 100 de elevi, absenţi la simularea Evaluării Naţionale

445

Simularea probei scrise la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale a decurs fără incidente la nivelul judeţului Gorj. Aproape 100 de elevi nu s-au prezentat, ieri, în sălile de examen.

Simularea examenului de Evaluare Naţională a început luni, în toată ţara. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Georgeta Popescu, 3758 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul nostru ar fi trebuit să fie prezenţi, ieri, în sălile de examen pentru a participa la simularea probei scrise la Limba şi literatura română, însă 98 dintre aceştia au absentat. În rest, nu s-au înregistrat incidente. Simularea a început la ora 09:00 iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. La primul subiect, punctul A, elevilor li s-a cerut să rezolve mai multe cerinţe pe baza unui text. La punctul B, elevii au avut de redactat o compunere de 150 – 200 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa textului respectiv la specia doinei populare. La subiectul al II-lea, elevilor li s-a cerut să răspundă la mai multe întrebări pe baza unui text preluat din ediţia online a ziarului Adevărul, ”Cum se păstrează printre vilele din comuna bistriţeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”, de Bianca Sara. La punctul B, au avut de redactat o scurtă naraţiune de 80 – 150 de cuvinte în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de vară.

Astăzi are loc simularea la Matematică
Elevii de clasa a VIII-a vor participa, astăzi, la simularea probei scrise la Matematică. Rezultatele vor fi afişate în cursul zilei de 6 martie. Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog; vor fi analizate, însă la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here