Copii din Olt, adoptaţi de familii din Gorj

593

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, familii din judeţul nostru au reuşit să adopte copii din Olt, exemplul lor fiind urmat şi de cupluri din Dolj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti.

Statistic vorbind, anul trecut a crescut numărul copiilor care au fost adoptaţi de oameni cu suflet, ajungând, astfel, din instituţiile statului în sânul unor familii. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj acordă o mare atenţie adopţiilor. Deşi, procedura în sine, este una destul de greoaie, specialiştii de la  Protecţia Copilului fac tot ceea ce este posibil pentru ca micuţii instituţionalizaţi să se poată integra într-o familie. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru, sunt monitorizate post adopţie 42 de cazuri. „Pe parcursul anului 2014, situaţia adopţiilor se prezintă astfel: s-a deschis procedura de adopţie pentru 19 copii; 19 micuţi au fost încredinţaţi în vederea adopţiei interne; 23 de copii au fost adoptaţi. Cât priveşte monitorizarea post adopţie, care se face pe o perioadă de doi ani, avem 42 de cazuri, în prezent. De asemenea, în 2014 am avut 28 de atestate pentru  persoane sau familii apte să adopte”, a precizat Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj.

Gorjeni, părinţi adoptivi pentru copii din Olt
Potrivit reprezentanţilor DGASPC Olt, între familiile adoptatoare de anul trecut s-au regăsit şi gorjeni, dar şi mehedinţeni, doljeni şi bucureşteni. „Şapte copii au fost adoptaţi de familii din alte judeţe, respectiv, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti”, a precizat Oana Constantin, şef Birou Adopţii şi Postadopţii din cadrul DGASPC Olt.
Conform legislaţiei actuale, cei care nu pot adopta sunt: persoanele care au fost condamnate definitiv pentru o infracţiune contra persoanei sau contra familiei, săvârşită cu intenţie, precum şi pentru infracţiunea de trafic de persoane sau trafic şi consum ilicit de droguri; persoanele ai căror copii beneficiază de o măsură de protecţie specială sau care sunt decăzute din drepturile părinteşti; persoanele care doresc să adopte singure, ai căror soţi sunt bolnavi psihic sau au handicap mintal.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.