Secretele vindecătoare ale iasomiei

889
iasomiaPentru vechii hinduşi, iasomia reprezintă floarea pe care Kama, zeitatea dragostei, o îndrăgea cel mai mult dintre toate florile pământului, fiind adorată pentru parfumul său deosebit. În medicina chinezească, ceaiul de iasomie este folosit cu încredere de sute de ani pentru înlăturarea migrenelor şi pentru stimularea circulaţiei sângelui.

Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că în floarea de iasomie se găsesc anumite substanţe ce acţionează pozitiv în prevenirea şi tratarea cancerului.

O floare albă, gingaşă, al cărei miros diafan te duce cu gândul la tărâmuri îndepărtate, de basm şi fericire. Da, ne referim la floarea de iasomie, floarea copacului originar din Caucaz. Cine ar fi crezut însă că o floare atât de frumoasă are şi proprietăţi terapeutice remarcabile, ce o recomandă drept un remediu excelent în menţinerea frumuseţii şi a sănătăţii organismului?
Iasomia beneficiază însă nu doar de proprietăţi terapeutice, ci şi cosmetice, ajutând la întreţinerea tenului şi a părului. Datorită efectului său de reglare a cantităţii de sebum secretată de piele, în cosmetică, iasomia este recomandată cu precădere tenurilor cu tendinţă de îngrăşare sau în tratarea acneei.
În medicina chinezească, ceaiul de iasomie este folosit cu încredere de sute de ani pentru înlăturarea migrenelor şi pentru stimularea circulaţiei sângelui. Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că în floarea de iasomie se găsesc anumite substanţe ce acţionează pozitiv în sensul prevenirii şi vindecării cancerului. Extractul de iasomie este folosit ca ingredient de bază într-un nou medicament destinat tratării cancerului. În curele de slăbire moderne, ceaiul de iasomie combinat cu ceaiul verde se află la mare preţ, fiind consumat în scopul reducerii excesului ponderal.
Esenţa de iasomie are o influenţă benefică şi asupra sistemului nervos central, ajutând la relaxarea generală a organismului, la eliminarea stresului şi a asteniei, la înlăturarea stărilor depresive şi la reenergizarea nervoasă a organismului. Iasomia contribuie şi la tonifierea pielii şi la menţinerea elasticităţii acesteia, masajul cu ulei de iasomie fiind extrem de util atunci când se doreşte destinderea muşchilor contractaţi sau calmarea durerilor musculare.
Bineînţeles că nu putem vorbi despre capacităţile acestei flori, fără a face referire şi la proprietăţile plantei de a stimula impulsurile sexuale masculine şi de a trata totodată frigiditatea feminină. În acelaşi timp, uleiul extras din iasomie ajută la temperarea durerilor din timpul menstruaţiei şi postnaştere, stimulând contracţiile prin care este eliminată placenta.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.