Reţeta zilei – Mâncare de legume cu costiţă afumată

574
Ingrediente:
200-250 gr de costiţă afumată, 6-7 roşii potrivite, 3 vinete potrivite, 3 ardei(roşu, galben, verde), 2 cepe potrivite, 2 morcovi, 3-4 căţei de usturoi, 3-4 cartofi, 1 dovlecel, un praf de cimbru şi de rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper şi boia dulce

Mod de preparare:
Cepele se curăţă şi se taie în cubuleţe mici, peste se adaugă costiţa tăiată şi ea cubuleţe şi se lasă la călit, după care se trece la tăierea roşiilor în cubuleţe care se adaugă peste costiţă, se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă cimbrul şi rozmarinul. Se taie celelalte legume în cubuleţe şi se adaugă: ardeii, vânăta cu coajă (2 vinete), cartofii, morcovii, se sărează, piperează şi se lasă la foc moale.
După 20-25 de minute se încearcă legumele dacă sunt făcute se adaugă şi dovlecelul tăiat cubuleţe cu coajă cu tot. Separat se feliază o vânătă pe lungime în 6-7 felii, care se aşează se condimentează cu boia, după care se dă la cuptor 20-25 de minute. Se verifică dacă este mâncarea făcută şi se scoate de la cuptor. Separat se poate pregăti o salată de morcov proaspăt stropit cu ulei de măsline şi oţet cu un praf de sare, această salată se adaugă de jur împrejurul mâncării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here