Tarhonul şi multiplele sale întrebuinţări

1263
tarhon 1Parfumul său îl face inconfundabil, iar infuzia din această plantă reglează digestia, motiv pentru care în unele restaurante ale lumii imediat după terminarea mesei mesenilor li se oferă câte o ceaşcă de ceai de tarhon. Dar ştiaţi că există două soiuri de tarhon, unul rusesc şi altul franţuzesc? Iar tarhonul pe care noi îl cumpărăm de la supermarket provine din frunzele uscate ale tarhonului franţuzesc.

Nu le aveţi cu gătitul? Nu-i nimic, vă voi oferi câteva sugestii. Tarhonul poate fi folosit în: tocăniţe, supe, sosuri, salate, sau îl puteţi consuma sub formă de ceai. Iar ceaiul de tarhon conferă numeroase beneficii. De exemplu, ştiaţi că tarhonul stimulează apetitul? Şi mai mult de atât, această plantă miraculoasă vă scapă de crampe. Vă supără o durere de dinţi şi nu ştiţi cum să scăpaţi de ea? Mestecaţi câteva frunze de tarhon proaspăt sau uscat până când se formează o pastă consistentă pe care trebuie s-o ţineţi cu limba pe zona care vă doare. Vă spun, această plantă chiar este miraculoasă.
Dacă în ultima vreme aţi muncit mai mult, iar asta vă face să vă simţiţi tot mai obosiţi, ar trebui să ştiţi că nu întotdeauna salvarea stă în medicamente, luate ca pe bombonele. Întorceţi-vă la natură! Ar trebui ca tot mai mulţi dintre noi să afle că unele plante fac mai mult decât să confere savoare mâncării voastre. Iată de ce tarhonul este recomandat în combaterea oboselii.
Pentru persoanele care suferă de hipertensiune adoptarea unei diete sărace în sodiu este extrem de importantă în deţinerea controlului asupra bolii. Motiv pentru care orice greşeală, fie ea cât de mică, poate să-i pună în pericol viaţa respectivei persoane, căci sănătatea ar trebui să fie ultima jucărie pe care am lua-o în braţe, iar pe urmă să o aruncăm la coş. Hipertensivii mai pot înlocui sarea cu tarhonul. Şi dacă aveţi probleme cu digestia, ar trebui să ştiţi că tarhonul stimulează secreţia bilei, care participă în digestie şi grăbeşte procesul de eliminare al toxinelor din corp. Tot ce trebuie să faceţi este să vă pregătiţi un ceai. Puneţi într-un borcan cu oţet de mere, o mână de frunze uscate de tarhon, lăsaţi să stea aşa 7 ore după care strecuraţi şi luaţi câte o linguriţă înainte de fiecare masă.
Puteţi să vă pregătiţi un ceai pe care dacă-l serviţi frecvent, o să vă protejaţi mai uşor de viermii intestinali. Puneţi într-o cană o lingură cu frunze de tarhon şi peste apă, lăsaţi să stea aşa 10 minute, după care strecuraţi ceaiul. Se recomandă să se bea 4 ceşti pe zi, una dimineaţa şi seara.
Tarhonul este recomandat în afecţiunile ficatului şi stomacului graţie antioxidanţilor din el. Grijile din ultima perioadă apasă pe umerii voştri? Somnul este ceva la care râvniţi în ultima vreme? Înseamnă că suferiţi de insomnie. Pentru a combate insomnia se recomandă consumul a cel puţin o cană cu ceai de tarhon. În plus, ceaiul de tarhon ajută în dereglările ciclului menstrual. Şi dacă sughiţul vă enervează îngrozitor mestecaţi câteva frunze de tarhon.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.