Tocăniţă de pui cu sos de oregano

553
Ingrediente:
1 piept de pui, 2-3 roşii, 1 ardei gras, ceapă verde sau praz, 1 linguriţă oregano, sare, piper, pătrunjel, ulei măsline, 20-30 gr. caşcaval sau caş (de pus deasupra – opţional)

Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui fâşii, îl înăbuşim 10 min, apoi îl călim în puţin ulei. Tăiem ceapa şi ardeiul mărunt şi le punem peste pieptul de pui.
Opărim roşiile, le decojim şi le tocăm mărunt.
După ce se pun roşiile se mai lasă 15 min să se distrugă toţi fermenţii.
Adăugăm oregano şi o cană mare cu apă. Acoperim vasul şi lăsăm 15 minute.
După 15 min răsturnăm tocăniţa într-un vas termorezistent, radem caşcavalul deasupra şi punem 10 minute la cuptor, până se topeşte.
Merge excelent alături de mămăliguţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here