Câteva lucruri despre bere

693

bereCea mai populară băutură este berea, o consumi atunci când ieşi cu prietenii, când mergi la un grătar, la club sau la o petrecere, indiferent de locaţie aceasta se găseşte din abundenţă. Singura condiţie ce trebuie îndeplinită de orice sticlă de bere ce se respectă şi doreşte să primească nota maximă, este să fie rece ca gheaţa.

Asta nu înseamnă ca poţi consuma cantităţi nesfârşite de bere sperând că nu o să te ameţeşti, dar cum nimic nu este imposibil nu m-ar mira ca în viitor să apară o bere slab alcoolizată ce nu îţi va mai amorţi creierul şi adormi funcţiile de bază.
– stimulează apetitul;
– bogată în vitaminele b1 şi b2;
– îmbibă o bucată de vată cu bere şi şterge apoi frunzele plantelor, acestea vor fi strălucitoare (dar vor mirosi ca şi cum ar suferi de mahmureală);
– cu cât consumi mai multă bere cu atât arzi mai puţine grăsimi (de aceea se spune că berea îngraşă);
– provoacă deshidratare, astfel simţi dorinţa continuă de a tot bea;
– în cantităţi mici aceasta poate acţiona ca un calmant (te eliberează de tensiunea nervoasă);
– favorizează digestia, normalizează ritmul cardiac şi tensiunea.
– reduce nivelul colesterolului;
– poate fi folosită cu succes în gastronomie datorită proprietăţilor ce frăgezesc foarte bine carnea şi nu schimbă aroma.
Berea are dezavantajele şi avantajele ei, dar indiferent de care sunt acestea, pe timp de vară la o temperatură de peste 30°C o bere scoasă de la gheaţă este numai bună.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here