Condiţii hoteliere optime pentru spitalizarea de zi, la Spitalul Rovinari

680

Conducerea Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari şi-a propus să ofere pacienţilor unităţii condiţii de excepţie pentru spitalizarea de zi. Spaţiul rezervat pentru acest segment va dispune de 16 paturi şi se află în plină amenajare, la această oră.

Spitalizarea de zi este o formă de internare prin care se asigură asistenţa medicală de specialitate, curativă şi de recuperare, concentrând într-un număr maxim de 12 ore în timpul zilei, efectuarea de examinări, investigaţii, acte terapeutice realizate sub supraveghere medicală. La nivelul acestor structuri se pot furniza servicii programabile de diagnostic, tratament şi monitorizare pentru pacienţii care nu necesită supraveghere pentru o durată mai mare de 12 ore.
Paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat într-o evidenţă a spitalului şi nu se includ în numărul total de paturi de spitalizare continuă. Spitalizarea de zi se organizează separat faţă de zona de spitalizare continuă, cu acces facil la ambulatoriu, la farmacie, laboratoarele de investigaţii şi tratament, cu respectarea criteriilor de organizare spaţial-funcţională şi cu asigurarea unei zone de aşteptare pentru pacienţi şi însoţitori.

Condiţii optime la Rovinari
Dacă Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are aproape şaptezeci de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pentru spitalizarea de zi, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari vor fi disponibile 16. Deja se lucrează intens pentru amenajarea spaţiului unde vor funcţiona. „Punem accent pe spitalizarea de zi pentru că aduce venituri importante spitalului. La momentul de faţă lucrăm intens pentru amenajarea spaţiului unde vor funcţiona cele 16 paturi pentru spitalizarea de zi”, a confirmat Constantin Talabă, managerul Spitalului Orăşenesc Rovinari. Sunt 79 de boli care ar trebui tratate în spitalizarea de o zi. Pe listă se regăsesc febra, otita, leşinul, durerile de cap, reacţiile alergice, dar şi adenomul de prostată, pietrele la rinichi, avortul, ocluzia intestinală, chisturile, abcesele, leziunile cutanate sau colica biliară.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.