Ce trebuie sa evitati in aceasta noapte

434

Traficul rutier s-a desfasurat astazi cu dificultate, în condiţii de ninsoare, pe drumurile naţionale şi europene din judeţele Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, GORJ, Vâlcea şi Mehedinţi, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Începând de duminică seara (28 decembrie) intra in vigoare un nou COD GALBEN de ninsori ce vor vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă, iar vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Simultan, in 10 judete din sud si sud-est (Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova) intra in vigoare CODUL PORTOCALIU de ninsori si viscol, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Vicepremierul Gabriel Oprea a recomandat populației din zona de sud a țării să evite circulația în cursul nopții de duminică spre luni, în condițiile în care se anunță viscol puternic.
De la noapte va urma un alt val de ninsori și viscol puternic, fiind emisă de curând o avertizare de Cod portocaliu pentru județele Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Prahova, Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării — Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei — este de a evita circulația în această noapte. În situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de hrană, de apă, pentru că există riscul apariției unor blocaje în trafic„, a afirmat Oprea la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică la sediul MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here