Reţete tradiţionale – Tartă cu fructe

703
Ingrediente:
6 ouă, 450 g. zahăr, 400 g. făină, 14 linguri apă rece, esenţă de rom, 2 pliculeţe zahăr vanilat,
1 linguriţă amoniac de sodiu, fructe (vişine, cireşe, caise, piersici, struguri, prune)

Mod de preparare:
Într-un vas se spumează gălbenuşurile cu 250 g.zahăr, se adaugă treptat 7 linguri apă rece, esenţă de rom + zahărul vanilat şi la sfârşit făina.
Într-un alt vas se bat spumă albuşurile cu 200 g.zahăr şi se adaugă treptat 7 linguri apă rece + 1 linguriţă amoniac de sodiu.
În vasul cu gălbenuşurile se amestecă uşor, de jos în sus, compoziţia cu albuşurile. Aluatul rezultat se toarnă în tava de aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază în mod uniform fructele.
Se coace la foc potrivit. Când s-a răcit se pudrează cu zahăr farin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here