Ingrediente:
1 kg fasole verde, 2 roşii, 200 g măsline, 2 ardei graşi, 1 ceapă mare, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Fasolea se spală şi se curăţă de aţe, se rupe în două, se pune 2 minute în apă clocotită. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, se pune la călit în ulei. Când ceapa devine translucidă, se adaugă fasolea scursă. Vasul se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, câteva minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se mărunţesc şi se adaugă peste fasole. Ardeii, se taie mărunt şi se adaugă în vas. Se lasă să fiarbă şi după 5 minute se adaugă măslinele cu sau fără sâmburi, sare, piper. Vasul se dă apoi la cuptor pentru 15 minute. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat.