Reţete tradiţionale – Gratin de cartofi dulci

712
Ingrediente: – 3 cartofi dulci; – 8 cartofi obişnuiţi; – câteva linguri de unt; – 300 ml smântână lichidă; – 300 ml zeamă de supă; – 2-3 crenguţe de cimbru uscat; – 1 fir de rozmarin; – un vârf de cuţit nucşoară; – 150 gr nuci tocate.

Preparare: Se taie cartofii felii şi se aşează un strat de cartofi obişnuiţi într-un vas de yena uns cu puţin unt, apoi un strat de cartofi dulci şi tot aşa până se umple vasul. Se încălzeşte cuuptorul la 1750C.
Într-o crăticioară se pune la fiert smântâna, zeama de supă, sare, piper, cimbru, rozmarin şi nucşoara şi se lasă până dă în clocot, apoi se dă la o parte şi se toarnă peste cartofi. Deasupra cartofilor se pun bucăţele mici de unt, se acoperă cu folie de aluminiu şi apoi se dă vasul la cuptor cca 30 min, până începe să fiarbă sosul, apoi se dă la o parte folia de aluminiu şi se mai lasă încă 20 de minute, cât să scadă sosul cam la jumătate. Se presară pe deasupra nucile şi se mai ţine la cuptor încă 5-10 minute cât să se topească bezelele şi să se prăjească puţin nucile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here