Leacuri naturale pentru un sistem imunitar puternic

862
1499Alimentaţia dezechilibrată, bogată în grăsimi şi condimente, alcoolul şi stresul pot afecta vezica biliară. Cele mai întâlnite tulburări ale vezicii sunt colecistita (inflamaţia vezicii biliare), litiaza biliară (calculi biliari) şi dischinezia biliară (perturbarea mecanismului de eliminare a bilei).
În cazul dischineziilor biliare, manifestate prin dureri în regiunea ficatului, balonări şi dureri de cap, sunt de mare ajutor decoctul de cicoare, care are un rol depurativ şi ceaiul de levănţică, cu acţiune calmantă şi antiseptică.

Rezultate bune dau şi decoctul de genţiană, consumat înaintea meselor, infuziile de gălbenele, lemnul domnului, mentă, roiniţă, tincturile de volbură şi sovârv, precum şi uleiul de sunătoare şi oţetul de mere.
Întâlnită mai ales la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, colecistita debutează frecvent ca o colică biliară. Este importantă golirea regulată a vezicii biliare, lucru ce se poate realiza consumând suc de ridiche neagră.
Infuzia de coada-şoricelului, consumată cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulează evacuarea bilei. Conform unui studiu, efectele acestei plante sunt de trei ori mai puternice decât cele ale anghinarei.
Pentru că au proprietatea de a stimula secreţia biliară şi de a calma durerile, sunt indicate infuziile, decocturile şi ceaiurile de sunătoare, cimbru, păpădie şi salvie.
Există metode la îndemână de eliminare naturală a calculilor. Tratamentul cu ulei de măsline în amestec cu suc de lămâie (în proporţii egale) poate dizolva aşa-numitele pietre. Rezultate bune în dizolvarea calculilor le au şi sucul de pătrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfeclă roşie şi ridichi.
La rândul lor, infuziile de albăstrele, lavandă, rostopască, mătase de porumb, mentă, precum şi decocturile din brusture, frăsinel, lemn-dulce şi valeriană au rolul de a diminua formarea şi depunerea calculilor.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.