Vinete umplute cu legume
Ingrediente (pentru 2 persoane):
-2 vinete potrivite; -puţină sare;
-2 cepe albe; -8 ciuperci; -1 ardei roşu; -2 linguri pastă de gogoşari;
-1 legătură pătrunjel; -2 roşii;
-puţin ulei pentru călit legumele;
-150 g caşcaval;
Mod de preparare:
Se taie vinetele în două, de-a lungul lor şi se golesc de miez. Se presară puţină sare peste ele. Miezul de la vinete tăiat mărunt, împreună cu cele 2 cepe tăiate mărunt, cele 8 ciuperci tăiate mărunt, ardeiul roşu tăiat solzi se pun la călit. Se adaugă 2 linguri de pastă de gogoşari. Înainte de a se lua de pe foc se pune pătrunjelul tăiat.
Într-o tavă,de preferinţă de yena, se unge cu puţin unt, se pun vinetele şi se aşează compoziţia în interiorul vinetelor. Se dau la cuptor până se gătesc vinetele (în funcţie de cuptorul fiecăruia). Cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor, se rade caşcavalul şi se pune peste vinete. Se spală cele 2 roşii, se taie felii rotunde şi se pun peste caşcaval. Tava se pune înapoi în cuptor. Când caşcavalul s-a topit se scoate tava din cuptor. Poftă bună!