Elev gorjean, calificat la EUSO 2013

410

Dumitru Călugăru, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, va reprezenta România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) ce se va desfăşura în luna martie, la Luxemburg.

În perioada 17-25 martie 2013, la Luxemburg se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO). La această competiţie, România va participa cu două echipe, fiecare formată din câte trei elevi, câte unul pentru fiecare disciplină: fizică, chimie, biologie. Printre aceştia se numără şi Dumitru Călugăru, elev de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. „Călugăru Dumitru, elev în clasa a X-a la C.N.T.V. Târgu-Jiu, pregătit la disciplina chimie de doamna profesoară Teoteoi Valeria, va participa în perioada 17-25 martie 2013 în Luxemburg, la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO).
În urma probelor susţinute, elevul s-a clasat pe locul I, fiind selecţionat în lotul care reprezintă România la EUSO 2013”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. La EUSO 2013 vor participa elevi din peste 20 de ţări, rezultatele urmând a fi publicate pe data de 23 martie 2013. În 2011, Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat în Africa de Sud.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here