Sute de studenţi ai UCB, beneficiari ai unui proiect finanţat prin POSDRU

539

În cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Universitatea de Vest din Timişoara a fost clasată pe primul loc cu proiectul “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”. Bugetul estimat al proiectului este de peste 20 de milioane lei şi va fi implementat în parteneriat cu SC Gi Group Staffing Company SRL, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Principalele activităţi la care vor participa studenţii, în cadrul proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, sunt: conferinţe de management al carierei, sesiuni de evaluare generică a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifică a aptitudinilor şi construirea planului de dezvoltare profesională, vizite de studiu la agenţi economici şi instituţii publice relevante pentru domeniul de pregătire al studenţilor, conferinţe despre dezvoltarea durabilă, inovare şi IT.

Şapte conferinţe organizate la UCB
Studenţii au început activităţile din proiect în septembrie 2014  şi până în prezent s-au desfăşurat 7 conferinţe de management al carierei dedicate studenţilor de la specializările din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. La aceste conferinţe au participat speakeri motivaţionali precum: Gheorghe Paraschivu – trezorierul şef de la DGFP Gorj, Victor Troacă – director la B.R.D. Groupe Societe Generale  Sucursala Gorj, Mariana Somnea -preşedinte CECAR  Filiala Gorj, Gheorghe Birău – director BNR Sucursala Gorj, Diana Fometescu – responsabil Unitate Retail BCR Sucursala Gorj şi Mihail Bolovan- director Grup Retail BCR Sucursala Gorj. „Invitaţii, persoane cu carieră de succes, le-au vorbit studenţilor din experienţa proprie despre modul în care se poate ajunge acolo unde îţi doreşti şi care ar trebui să fie  principiile de viaţă şi muncă pentru o reuşită cât mai rapidă în profesie”, a menţionat prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, coordonator Proiect Partener UCB

Materiale pentru peste 260 de studenţi
ucb paraschivuCu ocazia Conferinţelor de Management al Carierei, cei peste 260 de studenţi participanţi au primit câte o mapă cu materiale specifice proiectului, precum şi chestionare de feedback. Răspunsurile studenţilor la întrebările din chestionar arată că peste 90% din respondenţi şi-au exprimat acordul total faţă de calitatea acestor conferinţe.
Echipa de implementare a proiectului de la nivelul partenerului Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu face un apel şi pe această cale către studenţii universităţii  pentru înscrierea în proiect  pe pagina web la adresa: www.cariera.uvt.ro.
În urma participării la cele trei activităţi obligatorii ale proiectului, studenţii vor primi subvenţii şi burse. Există mai multe motive serioase pentru înscriere în acest proiect, aşadar înscrierea studenţilor trebuie să se facă cat mai repede pentru că locurile sunt limitate.
Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu îndrumă acum studenţii să  fie MAI ANGAJABILI şi să se orienteze către UN JOB DE SUCCES.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here