Buget pe minus la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj

616

La ultima suplimentare a bugetelor serviciilor judeţene de ambulanţă, SJA Gorj a primit 121 miliarde lei vechi. Totuşi, Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj spune că bugetul este pe minus, diferenţa fiind de 400 milioane lei vechi. Potrivit aceleiaşi surse, acest deficit bugetar afectează unitatea la capitolul combustibil, deşi licitaţia s-a făcut la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Săptămâna trecută, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care sunt suplimentate bugetele serviciilor de ambulanţă judeţene din ţară. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj au ajuns peste 120.000 lei, însă suma nu este suficientă. “Am primit 121 miliarde lei vechi, cu un minus de 400 milioane lei faţă de bugetul prevăzut la începutul anului. Acest deficit ne afectează la combustibil, în primul rând, şi la reparaţiile auto. Pentru combustibil s-a făcut licitaţia la Ministerul Sănătăţii”, a menţionat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Se cere o nouă suplimentare
Managerul Niculescu consideră că Ministerul nu va lăsa Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj fără combustibil. De altfel, chiar săptămâna viitoare se va solicita o nouă suplimentare a bugetului. “Sunt convins că nu ne vor lăsa aşa. Săptămâna viitoare facem o solicitare de suplimentare”, confirmă Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Conducerea SJA Gorj dă asigurări că nu se pune problema ca solicitările să nu fie onorate, astfel că bolnavii nu vor avea de suferit din cauza deficitului bugetar cu care se confruntă Ambulanţa.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here