Ateliere de vacanţă pentru copii, organizate de Biblioteca Judeţeană

444

Atelierele de vacanţă, organizate de câţiva ani de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” continuă să-i atragă pe elevii din Târgu-Jiu. De luni până vineri, timp de două ore, micuţii îşi pot petrece timpul liber la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene, unde, special pentru ei, au fost organizate diferite activităţi, de la jocuri distractive, la ateliere de creaţie şi vizionări de filme artistice.

Zilnic, zeci de elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani aleg să-şi petreacă timpul liber la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene. Asta pentru a participa la atelierele de vacanţă organizate special pentru ei, ateliere în cadrul cărora copiii învaţă să deseneze, participă la cluburi de lectură, jocuri distractive şi la ateliere de creaţie unde artiştii îi învaţă cum să picteze. Organizate de câţiva ani de Biblioteca Judeţeană, atelierele de vacanţă au fost reluate şi vara aceasta. Activităţile propuse au fost diverse, în fiecare zi a săptămânii fiind organizată o activitate diferită, tocmai pentru ca micuţii să nu se plictisească. Fie că au preferat jocurile distractive, vizionările de filme artistice sau desene animate, atelierul de creaţie sau clubul de lectură, fiecare copil a învăţat ceva nou în timpul celor două ore petrecute la bibliotecă. „Atelierele de creaţie le-am propus la gândul că elevii vor fi încântaţi să înveţe lucruri noi: i-am învăţat cum să deseneze, cum să facă origami, modelaj, pictură. La finalul fiecărei întâlniri s-a realizat o expoziţie cu lucrările participanţilor. Anul acesta, activităţile s-au desfăşurat joia şi au fost prezenţi constant 25 de participanţi. Ne-am propus să pătrundem în lumea fascinantă a artelor vizuale bi sau tridimensionale, realizând machete în echipă, dar şi lucrări individuale, cu teme şi subiecte impuse, dar şi la libera alegere. De asemenea, ne-am propus interacţiunea între diferite categorii de vârste, socializare, dezvoltarea aptitudinilor creatoare”, a spus profesorul Diana Ciurea. La fiecare activitate participă zilnic peste 25 de elevi, care revin dornici să afle cât mai multe lucruri şi care, atunci când se întorc, îşi aduc şi prietenii.

Peste 200 de elevi, la atelierele de vacanţă
Numai în luna iulie, Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene a avut peste 3.430 de cititori care au împrumutat cărţi şi peste 600 de elevi care au venit la biblionet. De asemenea, de la începutul vacanţei de vară, peste 200 de elevi ai claselor I-VIII de la şcoli din municipiu au participat la atelierele de vacanţă. „Toată vara aceasta, cred că au participat la aceste ateliere de vacanţă peste 200 de copii, din clasele I-VIII. Îşi petrec aici timpul liber, lucru care pe noi ne bucură enorm. Participă aproximativ 20 de elevi la fiecare atelier”, a spus Luiza Sandu, bibliotecară la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here