Lafarge şi-a vândut operaţiunile cu 244 milioane de euro către BestWay Cement

501

Lafarge, unul dintre cei mai mari producători globali de ciment, a vândut operaţiunile din Pakistan către BestWay Cement în schimbul sumei de 244 milioane de euro, potrivit unui comunicat al grupului francez. De asemenea, staţia de măcinare de la Târgu Jiu a celor de la Lafarge este pe lista activelor propuse pentru vânzare.

Producătorul de materiale de construcţii a anunţat la 7 iulie o listă cu activele pe care intenţionează să le vândă. În ţări precum Germania, România şi Ungaria, Holcim (din Elveţia) şi Lafarge (din Franţa) au ales să vândă în totalitate activele uneia dintre companii şi să le păstreze pe ale celeilalte.
În România au fost propuse pentru vânzare operaţiunile producătorului francez de ciment Lafarge.
Lafarge România deţine în prezent aproximativ 40 de site-uri de producţie, cele mai importante fiind fabricile de ciment de la Medgidia şi Hoghiz şi cea de măcinare de la Târgu Jiu.
Grupul francez Lafarge este în plin proces de fuziune cu elveţienii de la Holcim, proces în urma căruia cele două entităţi trebuie să vândă, la nivel global, fabrici care ar putea valora circa 7 mld. euro. Compania are fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz şi o staţie la Târgu Jiu. Fabricile pe care Holcim şi Lafarge le deţin în România au o capacitate anuală de producţie de circa 7,2 mil. tone, echivalentul a circa 66% din piaţă. Vânzarea activelor Lafarge ar coborî cota la circa 33%, nivelul la care fuziunea ar putea avea undă verde din partea autorităţilor concurenţiale locale. În urma acestei vânzări, noul grup LafargeHolcim va rămâne cu fabricile Holcim de la Aleşd şi Câmpulung.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here