Copii din case de tip familial, reintegraţi în familiile naturale

658

După eforturi susţinute din partea specialiştilor, doi copii din casele de tip familial Scoarţa şi Răchiţi s-au reintegrat în familiile naturale. Unul dintre ei are 9 ani, celălalt 16. La ora actuală, în Casa de tip familial Scoarţa mai sunt 9 copii, iar în cea de la Răchiţi mai sunt 12 copii.

În casele de tip familial de la Scoarţa şi Răchiţi sunt găzduiţi copii cu dizabilităţi. Specialiştii care lucrează în aceste case şi care se ocupă de beneficiari, au o permanentă preocupare privind reintegrarea acestora în familii.
Cu toate acestea, este destul de dificil să reintegrezi copiii, chiar dacă este menţinută relaţia cu părinţii. Din fericire, implicarea şi eforturile angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie în subordinea căreia se află casele de tip familial, dau rezultate. Recent s-a reuşit reintegrarea a doi copii. „Este vorba despre un copil de 9 ani de la Casa de tip familial Scoarţa şi unul de 16 ani de la Casa de tip familial Răchiţi. Ambii sunt cu dizabilităţi grad accentuat. S-a reuşit reintegrarea lor în familiile naturale după un îndelung proces şi eforturi destul de mari”, a explicat Gheorrghe Zisu, reprezentantul caselor de tip familial Scoarţa şi Răchiţi.

Mutare în beneficiul copiilor
Indiferent că este vorba despre un copil sănătos, sau unul cu dizabilităţi, pentru orice copil, cel mai bun mediu pentru o dezvoltare armonioasă este cel familial.
Tocmai de aceea, specialiştii DGASPC fac eforturi pentru ca un număr cât mai mare dintre copiii din centrele subordonate instituţiei să revină în sânul familiei.
La ora actuală, la Casa de tip familial Scoarţa mai sunt 9 copii, iar la Casa de tip familial Răchiţi 12.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.