Scriitorul Alexandru Doru Şerban a urcat la ceruri

413

Picture 3042,,Gorjeanul anului”, Alexandru Doru Şerban, s-a stins din viaţă ieri ca urmare a unei boli cumplite care i-a recidivat după câţiva ani. În ciuda durerii fizice, scriitorul Alexandru Doru Şerban, a reuşit să supervizeze ieşirea de la tipar a ultimei sale cărţi, asta în urmă cu trei săptămâni de zile. Apoi boala a pus stăpânire pe el şi l-a făcut captiv la pat.

Ieri a închis ochii lăsând în urmă membri familiei, prietenii adevăraţi, camarazii în ale scrisului dar şi simplii cunoscuţi, muţi de durere. Nimeni nu concepea că Doru a trecut dincolo, şi toată lumea s-a adunat cu greu. A fost însă un adevărat om mare, Alexandru Doru al doru serban 2Şerban fiind gorjeanul care a reuşit să refacă cel mai bine tabloul Revoluţiei din 1989 de la Târgu-Jiu şi să aşeze pasajele de atunci într-o carte. Nu a uitat să facă o cronologie a personalităţilor şi formaţiunilor politice din Gorj din perioada precomunistă, tratând cu maximă seriozitate şi obiceiurile şi datinile gorjeneşti, dar şi calendarul tradiţiilor. A scris poezie şi epigramă cu aceeaşi dăruire cu care a încondeiat Preajba, locul naşterii sale, în urmă cu 63 de ani. Colaborator al cotidianului Gorjeanul, Alexandru Doru Şerban a reuşit să câştige admiraţia cititorilor celei mai vechi publicaţii a judeţului nostru, chiar şi în ultimele săptămâni de viaţă acesta reuşind să trimită spre publicare numeroase articole aici. Corpul neînsufleţit al scriitorul va fi dus la Preajba, unde Alexandru Doru Şerban a cerut să fie înhumat. Înmormântarea va avea loc joi, la Preajba, deocamdată familia nestabilind şi ora la care va avea loc slujba religioasă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Redacţia

Societatea Umoriştilor Gor-jeni, Uniunea Epigramiştilor din România, şi, nu în ultimul rând, scrisul românesc, sunt, de azi, mult mai sărace. Alexandru Doru Şerban, preşedinte al Uniunii, excelent autor de carte, de poezie şi de umor, a plecat, mult prea devreme, pe calea fără întoarcere, lăsând în urma sa regrete şi tristeţe. Fie ca bunul Dumnezeu să-i asigure veşnicia în grădinile Paradisului ! Colegii săi de breaslă, M. Dobreanu, G. Filiş, N. Vasile, V. Groza, N.Brelea. consternaţi, regretă cumplita dispariţie şi sunt alături de familia îndoliată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here