Anton: “Va fi un sezon mult mai dificil”

505

Mijlocașul Paul Anton este unul dintre jucătorii pe care Pandurii se bazează în noul sezon și care, în același timp, reprezintă și o potențială sursă de profit, jucătorul fiind în atenția mai multor cluburi ce și-ar dori să-și asigure serviciile sale.

Pion important în angrenajul echipei lui Petre Grigoraș, Paul Anton este pregătit din punct de vedere mental pentru perioada mai grea care urmează, cantonamentul de la Sibiu-Cisnădie urmând a fi unul dedicat antrenamentelor fizice, mai puțin plăcute de fotbaliști, dar extrem de utile în perspectiva unui campionat lung: “O luăm de la capăt. În fiecare iarnă sau vară nu avem încotro decât să ne pregătim pentru a redebuta cu dreptul în oficiale. Iar acum cu atât mai mult, pentru că ne așteaptă un campionat foarte puternic, mult mai strâns.
Vor pica ceva mai multe echipe și cel puțin din prisma acestui fapt va fi un sezon mult mai dificil. Însă, noi sperăm să ne pregătim bine și să avem evoluții foarte bune pentru a nu avea probleme în campionat cu punctele sau să ajungem într-o situație dificilă. Eu unul nu mă gândesc la asemenea pericole, dar întotdeauna trebuie să fi precaut”, a declarat jucătorul pentru care Grigoraș a insistat foarte mult în timpul primului său mandat, dar de care se poate bucura abia acum, în cel de-al doilea.

Greu, dar nu imposibil
În condițiile în care Pandurii a pierdut în ultimele luni mai mulți jucători și campania de achiziții din această vară se derulează destul de încet, Paul Anton are încredere însă în colegii săi și crede că echipa gorjeană poate continua pe drumul performanței: “Au plecat foarte mulți colegi, de venit încă nu au venit la fel de mulți. Însă, eu am încredere că cei care suntem acum aici, plus cei care o să mai vină, că o să formăm un grup valoros. Am foarte mare încredere că putem face din nou performanță în sezonul ce urmează. E clar că va fi mult mai dificil în sezonul 2014-2015, dar eu mă gândesc la o poziție cât mai sus în clasament. Nu știu dacă o să mai prindem acel loc 2, trebuie să fim realiști, este foarte greu în condițiile în care Petrolul s-a întărit puternic, Astra la fel, iar Steaua este echipa campioană, obișnuită deja să se lupte în fiecare an la titlu”, a mai declarat închizătorul Pandurilor.

Se simte motivat la Târgu Jiu
Ajuns la porțile echipei naționale evoluând la Pandurii Târgu Jiu, Paul Anton este unul dintre jucătorii despre care s-a vorbit destul de mult în această vară cu privire la un posibil transfer al său. Steaua a fost cea care s-a arătat interesată, prin vocea noului său antrenor, însă lucrurile nu au evoluat, iar Anton continuă la Pandurii, lucru care nu-l deranjează deloc: “De la bun început m-am simțit excelent aici și mă simt în continuare la fel de bine, la fel de motivat. Iar zvonurile care apar nu mă fac decât să muncesc din ce în ce mai mult, să-mi doresc mult mai mult și să demonstrez că într-adevăr merit să prind un transfer bun. Deci, deocamdată, sunt la Pandurii și încerc să-mi fac cât mai bine treaba”, spune Anton. Acesta visează însă mai mult la echipa națională, cu care și-ar dori să prindă un campionat mondial: “Poate peste 4 ani o să ajung și eu la un turneu final mondial… Sincer, eu pentru asta muncesc, echipa națională este pentru mine cea mai mare treaptă a carierei, indiferent la ce club voi ajunge să joc. Pentru că și dacă voi fi la un club mare, tot nu se va compara cu echipa națională. Întodeauna voi avea cea mai mare mândrie dacă voi purta tricoul naționalei, deci eu pentru asta muncesc, asta îmi doresc”, a mai declarat mijlocașul defensiv al Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here