Concert cameral susţinut de Lyra Gorjului, in memoriam Carmen Frăţilă

479

Lyra GorjuluiOrchestra târgujiană de cameră „Lyra Gorjului” a susţinut un concert cameral în memoria lui Carmen Frăţilă. Spectacolul s-a desfăşurat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, începând cu ora 19:00. Pentru organizarea concertului cameral „In memoriam Carmen Frăţilă” şi-au dat mâna Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Orchestra târgujiană de cameră „Lyra Gorjului”, dirijată de Ştefan Frăţilă a susţinut un concert de excepţie, în cadrul căruia cei prezenţi au urmărit o romanţă de thao Yanh, interpretată de Alexandru Frăţilă la flaut, orchestraţie Aurel Popescu.

Concertul a mai inclus: „Serenadă” de Josep Haydn, „Melodii lăutăreşti” de Pablo de Sarasate şi „Thais” de Jules Massenet, toate trei interpretate de Cristian Chiru Blondea; „Oblivion” de Astor Piazzola şi „Frumosul Rozmarin”, „Liebesfreud” de Frity Kreisler, ambele interpetate la vioară de Simion Petrencu; Mircea Suchici a interpetat la violoncel „Humoresca” de Antonin Dvorak şi „”Turnul lacrimei” (versuri – Ion Popescu Brădiceni). De asemenea, actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, Cosmin Brehuţă şi Mădălina Ciobănuc s-au prins în dans pe ritmurile Valsului „Silvia” de Imre Kalman.

Un concert de excepţie, aşa poate fi catalogat într-un cuvânt evenimentul desfăşurat duminică seara la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Asemenea activităţi artistice sunt primite cu plăcere de gorjeni, fiind considerate drept hrană pentru suflet.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here