Maria Ghinea şi-a lansat al optulea album

436

DSC04907În directa organizare a Asociaţiei Culturale „De la români pentru români”, ieri, 2 decembrie, a fost prezentat şi lansat pe piaţă cel de-al optulea album al artistei Maria Ghinea, prim-solistă a Ansamblului Artistic Profesionist, “Doina Oltului”.

Albumul „Neică, ceţi spun, să ţii minte” conţine 15 piese autentic olteneşti, în care celebra Maria Ghinea cântă frumuseţea graiului românesc, iubirea, câmpia cu flori şi bucuria sărbătorilor la români.

Din Slatina, la Târgu-Jiu

DSC04986Maria Ghinea a sosit special de la Slatina şi a ţinut foarte mult ca acest valoros album muzical să fie lansat în premieră la Târgu-Jiu, deoarece, aşa cum se exprima solista, „aici, la Gorj, este adevăratul izvor al cântecului oltenesc autentic”.

Emoţionată de prezenţa unui public numeros, alcătuit din ziarişti, folclorişti, scriitori şi oameni de cultură, ea şi-a adus aminte cu multă plăcere că, în urmă cu mai bine de două decenii, a cucerit şi un premiu important la Festivalul de Folclor „Maria Lătăreţu”.

Album produs în Gorj

Albumul muzical „Neică, ce-ţi spun, să ţii minte” a fost imprimat la Chişinău, împreună cu celebra orchestră „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Succesul său nu ar fi avut efectul scontat dacă nu exista un producător celebru prin societatea Ijac Music Production, condusă de economistul Daniel Ijac, omul care numai în ultimii doi ani a lansat pe piaţa muzicală românească mai bine de 30 de albume cu artişti din toate zonele ţării. Din acest motiv, „în urma unui sondaj al Societăţii Producătorilor Profesionişti de Muzică, studioul mai sus amintit a reuşit să se claseze pe locul III la nivel naţional, ceea ce este o mândrie atât pentru Gorj, cât şi pentru iubitorii cântecului autentic românesc”, a precizat omul de cultură Dorin Brozbă.

De la lansare, la filmări

La ora actuală, albumul Mariei Ghinea poate fi găsit în reţeaua audio-video din întreaga ţară.

În finalul lansării, artista a mulţumit publicului prezent şi tuturor gorjenilor, iar ca o noutate, chiar astăzi, 3 decembrie, Maria Ghinea va fi prezentă într-un recital extraordinar, alături de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Oltului”, care împlineşte 40 de ani de existenţă. Spectacolul aniversar va fi înregistrat integral de către un post de televiziune naţional şi va fi difuzat pe întreaga perioadă a apropiatelor Sărbători de iarnă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here