Vlădăianu nu vrea director la Direcţia pentru Cultură

478

monica vladaianuDirecţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Gorj rămâne, în continuare, fără director. Monica Vlădăianu, cea mai veche dintre angajatele instituţiei, a preluat atribuţiile de serviciu ale directorului, până la organizarea concursului de către Minister.

Aceasta spune, însă, că nu se gândeşte la această funcţie, în viitor.

Organizarea acestui concurs este promisă de câteva luni, de când instituţia de cultură din Gorj, practic, nu are niciun director. Totuşi, situaţia pare să nu se schimbe deloc şi să nu se mişte nimic nici măcar la nivel central. Până la noi ordine, însă, activitatea trebuie să fie continuată la Direcţia pentru Cultură, iar angajaţii să îşi vadă de treabă. Monica Vlădăianu este cea care are grijă ca acest lucru să se întâmple. „Lucrurile se desfăşoară în mod normal. Am învăţat să ne descurcăm şi singuri. Chiar dacă eu am preluat atribuţiile de director, cu tot cu responsabilităţile aferente, eu nu sunt numită director interimar şi nici sporul de conducere nu îl primesc”, a declarat Vlădăianu.

„Dacă aş ştii că e un concurs corect…”

CULTURAÎn prezent, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj are şase angajaţi, în ciuda faptului că în organigramă există nouă posturi. „Ne descurcăm aşa cum putem. Eu nu cred că se va schimba ceva cel puţin până în decembrie. Guvernanţii noştri au alte lucruri de făcut. În aceeaşi situaţie ca şi noi se află multe deconcentrate din ţară, nu suntem singurii”, a mai spus Vlădăianu. Aceasta crede că nu se va organiza un concurs în următoarele luni, situaţia de acum fiind una ideală: instituţia funcţionează în mod normal, dar salariul de director nu se dă nimănui. Şi atunci de ce să faci concurs şi să angajezi un director pe bani mulţi, când ai deja unul, fără denumire şi pe bani puţini? „Eu nu m-am gândit să particip la concurs. Dacă aş ştii că va fi un concurs corect şi că alegerea directorului nu se va face pe baze politice şi nu vor fi ridicaţi de partid diferiţi aspiranţi la acest post atunci da, aş participa. Până atunci nu”, a mai spus Monica Vlădăianu.

Ciolacu Junior vrea concurs

De partea cealaltă, fostul director al instituţiei, Pompiliu Ciolacu Junior, abia aşteaptă organizarea concursului, fiind convins că va reuşi, din nou, să obţină şefia Direcţiei pentru Cultură. Acesta a vrut să acţioneze în instanţă hotărârea de a fi schimba din funcţie şi înlocuit cu cea care a ocupat acest scaun înainte, anume Olimpia Bratu. Aceasta din urmă, însă, s-a trezit nevoită să aleagă între a conduce, din nou, Direcţia sau de a accepta postul de director al Bibliotecii Judeţene.

A ales cel din urmă post, lăsând fără director instituţia pe care a condus-o timp de mai mulţi ani.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here