Alexandru Doru Şerban, propus ,,Gorjeanul anului”

396

08Scriitorul Alexandru Doru Şerban a fost propus de către reprezentanţii Asociaţiei Autorilor de Carte Documentară şi Ştiinţifică pentru a primi distincţia ,,Gorjeanul Anului”, ce va fi oferită, în toamnă de Consiliul Judeţean. Perioada de înscriere a propunerilor pentru această titulatură nu s-a încheiat, la Consiliul Judeţean Gorj, până la prima şedinţă a acestui organism, mai aşteptându-se propuneri.

Consiliul Judeţean Gorj a iniţiat o dezbatere publică pentru a modifica regulamentul de acordare, în toamnă, a distincţiei ,,Gorjeanul anului”. Acest regulament a fost întocmit în urmă cu câţiva ani şi va suferi acum modificări, la sugestia cetăţenilor judeţului. Regulamentul a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Consiliului Judeţean Gorj şi va fi aprobat în prima şedinţă a acestui for. O dată cu dezbaterile pe tema regulamentului, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, au primit şi o propunere pentru ,,Gorjeanul Anului”. ,,Am avut plăcuta surpriză să primim deja o propunere pentru nominalizările la <<Gorjeanul anului>>, în persoana scriitorului şi publicistului Alexandru Doru Şerban. Propunerea vine din partea autorilor de carte documentară şi ştiinţifică din Gorj şi deja a fost înregistrată, urmând acum cursul firesc”, a declarat Adina Andriţoiu, consilierul pe relaţiile mass-media la Consiliul Judeţean Gorj.

Un preot, un scriitor..

Titlul ,,Gorjeanul anului” a fost oferit anul trecut preotului Constantin Runcanu iar anul acesta, dacă nu se va mai face vreo altă propunere în acest sens, distincţia se va acorda cunoscutului scriitor Alexandru Doru Şerban, cel care a publicat peste 40 de cărţi de cercetare etnofolclorică, pentru realizarea cărora a bătut la picior toate satele Gorjului în căutarea istoriei aproape pierdute.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here