Împreună pentru cultură

512
Sub dictonul „Ajută! Dăruieşte o carte! Spune DA informării!”, marţi, 15 decembrie, ora 12.00, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” va fi gazda unei manifestări îndreptate către creştineasca grijă faţă de semenii noştri, indiferent de condiţia umană în care se află.

Din iniţiativa Penitenciarului Târgu-Jiu, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană şi având colaboratori Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Tg-Jiu, Muzeul Judeţean, Teatrul „Elvira Godeanu”, Centrul Cultural „Constantin Brâncuşi”, Tipografia Prodcom Tg-Jiu, se va organiza în cadrul Campaniei „Împreună pentru Cultură” o expoziţie de obiecte, cu vânzare, obiecte realizate de persoanele private de libertate din Penitenciar, sumele realizate astfel fiind folosite exclusiv pentru achiziţii de cărţi şi mobilier pentru biblioteca acestei instituţii. Instituţiile enumerate mai înainte vor contribui la îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii Penitenciarului cu volumele şi publicaţiile de care dispun.

„Pentru că suntem înainte de sărbătorile sfârşitului de an, credem că putem să fim alături în această campanie pentru a oferi prin cărţile şi revistele donate posibilitatea schimbării educaţionale, informale şi culturale a persoanelor private de libertate prin intermediul culturii”, a subliniat Alexandra Andrei, director al Bibliotecii „Christian Tell”. În acest sens, deja s-au acumulat câteva zeci de titluri din partea Bibliotecii Judeţene şi a Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, urmand ca numărul acestora să se mărească prin contribuţia celorlalte instituţii colaboratoare.
Viorel SURDOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here