Expoziţie de pictură – Gânduri care prind contur

583
dobri 001Costel Dobriţescu a prezentat amatorilor de artă „Punctul gândului”, acesta fiind, de fapt, numele expoziţiei pe care a vernisat-o ieri după – amiază la Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu.

Expoziţia personală cu numărul 20 a artistului plastic a fost vernisată ieri, la Târgu – Jiu. La aceasta se adăugă şi expoziţiile de grup care, de-a lungul activităţii sale artistice, au fost foarte multe. „Punctul gândului” reprezintă un concept al artistului care, practic, pictează anumite amintiri şi imagini înmagazinate undeva în creierul său, îşi pictează gândurile. „Până acum se picta până unde ne ducea privirea, acum pictăm până unde ne duce gândul”, a declarat artistul plastic.
dobri 003Reproducerea gândurilor, nu a realităţii
“Punctul gândului” însumează nu mai puţin de 18 lucrări de pictură, de diferite dimensiuni şi care abordează teme diverse. Numitorul comun al acestor lucrări îl reprezintă viziunea artistului şi memoria din care le-a reprodus. O scenă de la o coridă, spre exemplu, descrie în prim-plan toreadorul şi taurul, într-o confruntare, iar în spate publicul nu mai este decât zgomot, mişcare, este doar senzaţia pe care i-a produs-o pictorului şi nu o reproducere fidelă a realităţii. „Punctul de fugă era necesar, mai demult, pentru a reda imaginea fidel…acum avem fotografia…aşa că eu am recurs la punctul gândului, până acolo unde mă duce imaginaţia”, şi-a explicat Dobriţescu demersul plastic.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here