„Lyra Gorjului” va rămâne, în continuare, pe scenă

575

lyra gorjuluiOrchestra de muzică de cameră „Lyra Gorjului” se pare că va funcţiona în continuare. În ultima perioadă se vehiculase faptul că nu ar mai exista bani pentru susţinerea acestei orchestre,

din cauza unor datorii pe care Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” le avea faţă de Şcoala Populară de artă, de care aparţine orchestra.

Criza financiară a pătruns în toate domeniile, lipsa banilor făcându-şi simţită prezenţa peste tot, inclusiv în domeniul cultural. Astfel, de câteva luni lipsa banilor părea că va ciunti din lista realizatorilor de artă din municipiul Târgu – Jiu, Orchestra „Lyra Gorjului” fiind printre primele sacrificate. Din fericire, acest lucru s-a schimbat între timp, instituţiile care aveau datorie faţă de Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu – Jiu, indirect şi direct faţă de orchestră, plătind o parte din aceşti bani. „Am primit o tranşă importantă din datoria pe care o avea faţă de noi Centrul pentru Cultură şi Artă «Constantin Brâncuşi»”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul ŞPA. Primul concert al orchestrei, din această stagiune, va avea loc pe data de 27 octombrie.
Planul de buget, depăşit
Un alt motiv pentru care orchestra nu mai este în pericol este şi faptul că, în ciuda crizei financiare, ŞPA a reuşit să îşi depăşească planul pe care îl făcuse pentru primele trei trimestre ale anului. Astfel, pentru cele nouă luni care au trecut până acum, planul de încasări era de 289 650 lei, rezultatul fiind, însă, mult peste aşteptări, ajungând la 291 150 lei. “Când s-a stabilit proiectul de buget previziunile au fost sumbre, nu ne aşteptam să ajungem aici”, a completat Gârbaciu. Acesta a mai declarat şi că mai sunt încă datornici faţă de ŞPA.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here