Gura Târgului – Popă cu trei mâini, două de luat şi una de dat!

454

ureche 2Ne-am fi aşteptat ca despre preotul Parohiei Hobiţa-Seuca, părintele Marian Paraschiv, să se fi pronunţat autorităţile îndreptăţite să rezolve nemulţumirile enoriaşilor. Acuzat de multe, hrăpăreţul preot a scăpat de toate reclamaţiile.

Geaba fu călcat de Protopopul de Gorj Cosmin Bălan, prin august anul trecut, iar pe 17 noiembrie 2010 de acelaşi înalt prelat dar şi de alţi doi preoţi inspectori ai Mitropoliei Oltenia. S-a afirmat că inspectorii Ivan şi Nistorescu, trimişii Mitropoliei Olteniei, analizează rezultatele anchetei efectuate şi comunică răspunsul în 30 de zile. Iar zilele au trecut precum clipele, fără vreun semn din partea inspectorilor foşti colegi de facultate la Teologie.

Totuşi, col(r) Gheorghe D. Brânzan, autorul reclamaţiilor, nu s-a dat bătut. Memoriile sale la Protoieria II Gorj, la Primarul Florin Pavel ori la Mitropolia Olteniei nu au condus la niciun rezultat. S-a adresat odată Serviciului de Investigarea Abuzurilor, din cadrul IJP Gorj, şi i s-a răspuns ca înainte de ‘89 că nimic din cele reclamate nu se confirmă. Nu s-a lăsat şi a trimis un al doilea memoriu, pentru anchetarea căruia s-a deplasat la Seuca un profesionist – comisarul Marius Busuioc. S-a primit, verbal, un răspuns afirmativ la cele reclamate, iar rezultatele anchetei comisarului Marius Busuioc au fost trimise nu la Parchetul Gorj, ci la Mitropolia Oltenia. Iar s-a aşternut liniştea. Între timp, preotul paroh Marian Paraschiv ne transmite că ne roagă să nu mai scriem. Înseamnă că face parte dintre preoţii cu trei mâini. Două mâini pentru luat şi doar una pentru dat. Şi se pare că ştiu cui să dea, ca să nu fie deranjaţi din post şi să fie lăsaţi să ia pe mai departe cu celelalte două mâini de la vii şi de la morţi!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here