Prinşi la volan fără permise de conducere

279

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii gorjeni au întocmit două dosare penale pentru conducere fără permis. Unul dintre „şoferii” prinşi conducând un autoturism pe drumurile publice fără a avea acest drept este un minor în vârstă de doar 14 ani, din Samarineşti.

În dimineaţa zilei de luni, 23 septembrie 2013, la orele 08:20, poliţiştii din oraşul Târgu-Cărbuneşti au depistat un bărbat în vârstă de 31 ani, din comuna Argentoaia, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor din localitate, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul este acum cercetat de poliţiştii care au constituit pe numele său dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Minor la volan
Un alt dosar penal a fost întocmit după ce poliţiştii din Motru au tras pe dreapta un autoturism la volanul căruia se afla un minor în vârstă de doar 14 ani. „La data de 23 septembrie 2013, la orele 10:00, poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Motru au identificat un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Samarineşti, în timp ce conducea un autoturism pe DC 84A Samarineşti, fără a deţine permis de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice. Poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de tatăl său, M.G., de 41 ani”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here