Victima a murit în mâinile barmaniţei! – Omorât cu o halbă de bere

320

O crimă oribilă produsă ieri dimineaţă la Peştişani readuce în centrul atenţiei opiniei publice localitatea lui Brâncuşi, după arestarea de anul trecut a primarului Florin Pavel, despre marele artist nemaifiind timp să se vorbească.

Un tânăr de 20 de ani şi-a pierdut viaţa în doar câteva secunde după ce a fost lovit în cap cu o halbă de bere. Agresorul său, Ion Mustaţă, făcea pe şeful prin cârciuma din centrul comunei care, până de curând, a fost administrată de fostul viceprimar Nicolae Nicolcioiu. Acesta a închiriat însă localul altui om de afaceri şi, acum, practic, nu are nicio problemă cu acest scandal. La vreo oră după miezul nopţii, spun martorii, Mustaţă era băut bine şi căuta motiv să se certe cu cineva, iar la un moment dat a intrat în bar Valeriu Cartianu. Acesta nu a apucat să salute pe cineva anume că s-a şi trezit cu o halbă de bere vărsată în cap, fără să ştie de ce are parte de acest tratament. „S-au îmbrâncit apoi, nu ştiu exact ce au făcut, dar agresorul l-a şi lovit cu halba. A dat atât de tare că halba s-a spart şi cu un ciob l-a tăiat la gât, băiatul căzând imediat jos”, a povestit una dintre angajatele barului în care s-a produs nenorocirea.
După acest incident toată lumea a ieşit afară, iar la faţa locului a fost chemat un asistent medical de la Centrul de Permanenţă aflat la câteva sute de metri distanţă. Tânărul era deja mort, iar agresorul lui fugise acasă, unde l-au şi găsit anchetatorii. Mustaţă declara apoi că nu a vrut să se ajungă la crimă şi că a fost un accident, regretând ceea ce s-a întâmplat. Orice scuză a sa nu-l mai reînvie însă pe tânărul pe care toţi cunoscuţii îl descriau ca pe un băiat cuminte, care nu crea probleme. Ion Mustaţă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este acuzat de omor calificat, el riscând să primească o pedeapsă de 25 de ani, mai mare decât vârsta pe care o are, dacă va fi găsit vinovat de această nenorocire.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here