Peste 1.700 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie

442

În perioada 18-24 martie 2013, la nivelul judeţului nostru s-a înregistrat o nouă creştere a numărului de viroze şi pneumonii. Nu mai puţin de 1.748 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu afecţiuni ale căilor respiratorii; 158 de persoane au necesitat internare. Date fiind condiţiile meteorologice din ultimele zile, cel mai probabil în perioada următoare se vor înmulţi cazurile de viroze şi pneumonie.

În cea de-a douăsprezecea săptămână din acest an, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat un număr de 1.229 cazuri de viroze şi 519 cazuri de pneumonie. Comparativ cu săptămâna anterioară, s-a înregistrat o creştere a numărului persoanelor diagnosticate cu afecţiuni ale căilor respiratorii. „În perioada 18-24 martie 2013 a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie. Au fost înregistrate 1.229 cazuri de viroze şi 519 de pneumonie. 158 de persoane au fost internate în perioada menţionată”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Copiii sunt cei mai sensibili la capitolul viroze; la categoria de vârstă 0-1 an au fost înregistrate 89 de îmbolnăviri, la 2-4 ani au fost 198 de cazuri, iar la categoria 5-14 ani s-au înregistrat 492 cazuri.

Peste 500 de gorjeni, diagnosticaţi cu pneumonie
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DSP Gorj, în ultima săptămână, numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a ajuns la 519, dintre acestea 103au necesitat internare. „La pneumonii, situaţia îmbolnăvirilor şi internărilor se prezintă astfel: la categoria de vârstă 0-1 an – 39 de îmbolnăviri, 19 de internări, la 2-4 ani au fost 66 de cazuri, 28 internări; 164 de cazuri şi 30 de internări s-au înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani. Şi în cazul adulţilor au fost multe cazuri de pneumonie”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here