Ca la noi, la nimeni – Guvernul Coaliției, măsuri la final de an!

68
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „La nivelul Guvernului ne-am asumat să asigurăm stabilitate economică și să gestionăm cu responsabilitate resursele țării. Vom pune în continuare accent asupra îmbunătățirii vieții oamenilor, îndeosebi a celor cu venituri reduse și a susținerii investițiilor în condițiile menținerii investițiilor unui control riguros asupra cheltuielilor publice.”
Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României

Așa se exprima Marcel Ciolacu într-un comunicat de presă, după o discuție tripartită, preluat de FINANCIAL INTELLIGENCE, în care mai afirma că: „Măsurile ce vor fi aprobate prin OUG vor duce la reducerea cheltuielilor bugetare cu 19 miliarde de lei”.
PROCESUL LUI CĂLIN GEORGESCU, AMÂNAT ȘI FĂRĂ ROST. În data de 6 decembrie, aproape la final de an, Curtea Constituțională a României a anulat turul I al alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu, ba a făcut o contestație, ba mai apoi a dat în judecată mai multe persoane și chiar instituții din România. El s-a adresat inclusiv Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), care și-a declinat competența în această speță și a trimis cazul la Curtea de Apel București, care urma să se pronunțe în data de 13 ianuarie. Iar apoi a stabilit ca pronunțarea să se dea astăzi, 30 decembrie 2024. Cel mai probabil că și Curtea de Apel București își va declina competența sau va respinge cazul.
De asemenea, Curtea Constituțională a mai dispus, în data de 6 decembrie 2024, ca procesul electoral să fie reluat în integralitate. Hotărârea Curții Constituționale este definitivă și general obligatorie.
Acțiunea lui Călin Georgescu și a avocaților săi care îi sprijină acest demers juridic urmărește reluarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din anul 2024, cerând instanțelor de judecată să oblige Biroul Electoral Central să nu țină cont de o hotărâre definitivă și obligatorie emisă de Curtea Constituțională. Dar Biroul Electoral Central poate să-și anuleze precedenta decizie și să emită una la fel. Adică, cu același conținut.
INSTANȚELE DE JUDECATĂ NU POT IMPUNE CURȚII CONSTITUȚIONALE NIMIC! CCR însăși este chemată în judecată de Călin Georgescu, în ciuda faptului că instanțele judecătorești de drept comun nu pot impune Curții Constituționale a României o anumită conduită consituțională. Totodată, au fost atacate în instanță și notele care au informat CSAT cu privire la atacul hibrid al unor entități statale și non-statale la adresa infrastructurii IT&C pentru procesul electoral. Notele de informare ale serviciilor secrete nu sunt acte administrative care să poată fi atacate în contencios administrativ.
Practic, o admitere a contestației lui Călin Georgescu nu ar schimba cu nimic situația și alegerile prezidențiale din 2024 ar rămâne tot anulate!
ORDONANȚA TRENULEȚ, ÎN DEZBATERE PUBLICĂ. Până acum au existat cam patru forme ale Ordonanței pe care unii o numesc a sărăciei, alții a reducerii deficitului bugetar. Deocamdată, salariile bugetarilor, pensiile și alocațiile pentru copii vor fi înghețate la nivelul lunii noiembrie 2024. La un moment dat se vorbea că și concediile medicale se vor plăti doar în procent de 50%, dar s-a revenit și concediile medicale rămân în plată la 75%. Voucerele de vacanță urmau a fi desființate, dar în ultima variantă a rămas ca statul să plătească 800 de lei, iar, ca la coplată, angajatul să contribuie și el cu alți 800 de lei. Mai crește și impozitul pe dividende, mai cresc și impozitele pe mașini, pe terenuri și pe casă. Cât despre prețurile legumelor și fructelor ce să mai zicem. Cresc și acestea!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.