Ghid pariuri online pe tenis

325

Tenisul este unul dintre cele mai urmărite sporturi la nivel global. În unele zile, ajung să se dispute zeci, poate chiar sute de meciuri în circuitele ATP, WTA, turnee challenger și ITF.

Astfel, se pot urmări o mulțime de meciuri de tenis zilnic, iar casele de pariuri online oferă cote pentru cele mai multe dintre evenimente. Desigur, numărul opțiunilor de pariere crește proporțional cu importanța evenimentelor.

De menționat faptul că unele case de pariuri online transmit în direct meciuri de tenis prin live streaming. Agenția de pariuri Unibet este una din cele care acordă o atenție deosebită sportului alb, astfel că are o ofertă bogată din tenis, cu multe evenimente transmise și prin live streaming.  Acestea pot fi urmărite și în aplicația de mobil.

Ce ar trebui luat în considerare înainte de a plasa un bilet de pariuri pe tenis?

Clasamentul este important în tenis, însă nu la fel de mult ca în alte sporturi. Competițiile de tenis majore se dispută pe 3 suprafețe: hard, zgură și iarbă, iar cele pe hard pot fi în aer liber sau în sală (indoor). Este important, așadar, de analizat performanța unui jucător pe o anumită suprafață.

Tipuri de pariuri pe tenisCa la toate sporturile, primul din lista opțiunilor de pariu pentru un meci de tenis este rezultatul final. Spre deosebire de multe jocuri de echipă, un meci de tenis nu se poate încheia la egalitate. Alte pariuri populare sunt cele pe numărul de game-uri, numărul de seturi sau handicap seturi, dar si multe altele.

Spre exemplu, în oferta de pariuri pentru un meci din calendarul ATP/WTA sunt aproximativ 50 opțiuni de pariere. De asemenea, înainte de startul unui turneu sau chiar în timpul desfășurării lui, se poate miza pe câștigătorul turneului.

Sigur, la tenis se pot plasa și pariuri live, nu doar pre-live. După cum aminteam mai sus, anumite case de pariuri transmit în direct foarte multe meciuri din tenis. Faptul că poate fi văzut meciul în direct înainte de a plasa un pariu poate reprezenta un avantaj.

Cât durează un sezon în tenis?

În calendarele ATP și WTA găsim zeci de turnee într-un sezon. Calendarul turneelor challenger are peste 100 evenimente la masculin, iar în turneele ITF sunt organizate sute de evenimente în fiecare sezon, atât la masculin, cât și la feminin. În calendarul ATP, WTA și în cel al turneelor challenger, evenimentele au loc din ianuarie până în noiembrie. În schimb, turneele ITF se dispută pe tot parcursul anului, din ianuarie până în decembrie.

Cum se ține scorul la tenis?

Punctajul la tenis este diferit de al celorlalte sporturi, iar asta poate crea ceva dificultăți de adaptare pentru cineva care vizionează pentru prima dată acest sport. Să spunem, în primul rând, că tenisul este privit ca un sport individual, cu doi jucători și un fileu în mijlocul terenului. De fiecare parte a fileului întâlnim un jucător. În partidele de dublu vor fi doi jucători de fiecare parte a fileului care se vor bate pentru minge, una care se lovește cu o rachetă de tenis.

Fiecare game pornește de la scorul de 0-0. Sistemul de punctaj este 15, 30, 40, game. Spre exemplu, dacă un jucător va câștiga primul punct din game va conduce cu 15-0, dacă va lua primele două puncte va conduce cu 30-0, dacă va lua primele 3 puncte va conduce cu 40-0, iar dacă va lua primele 4 puncte va câștiga game-ul. În cazul în care se va ajunge la 40-40 într-un game, acesta va fi câștigat de cel care reușește două puncte consecutive. Dacă învingătorul game-ului este cel care primește serviciul, se spune că a realizat un break.

Când se câștigă un meci?

Câștigătorul unui set este cel care ajunge primul la 6 game-uri. În cazul în care ambii jucători au câștigat 5 game-uri, va câștiga cel care va ajunge la 7 game-uri. Dacă ambii jucători au 6 game-uri câștigate, atunci va avea loc un tie-break. În acest tie-break va câștiga setul cel care ajunge primul la 7 puncte sau cel care va avea o diferență de două puncte între el și adversar.

Învingătorul unui meci va fi primul care va câștiga două seturi. În proba masculină a unui turneu de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open) se va impune cel care va câștiga 3 seturi. De asemenea, dacă într-un turneu de Grand Slam sau Cupa Davis, Billie Jean King Cup (competiții pe echipe) se ajunge în tie-break în setul decisiv, câștigător va fi acela care va ajunge la 10 sau care va pune o diferență de două puncte între el și adversar.

În fine, atât în cazul meciurilor de dublu (în afara turneelor de Grand Slam, Cupa Davis și Billie Jean King Cup), dar și la simplu în unele turnee ITF, se dispută un Super Tie-break în locul celui de-al treilea set. Câștigătorul acestui Super Tie-break este cel care va ajunge la 10 puncte sau care va avea o diferență de două puncte între el și adversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.