Proba trucată a concursului pentru paznicii Penitenciarului Târgu-Jiu, anulată

353

Proba de competenţă în utilizarea calculatorului, desfăşurată în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu pe 12 februarie, a fost anulată după ce Gorjeanul a semnalat recent că unuia dintre agenţii de pază înscrişi la concurs i-a dispărut dosarul care îl făcea eligibil pentru participarea la aceasta. Patru candidaţi au promovat atunci proba în cauză, ei putând trece fără emoţii şi următoarea probă, ştiind că nu au concurenţă pe post.

Cel căruia i-a dispărut dosarul, Florin Berca, ar fi fost un pericol pentru cei patru pretendenţi, având punctajul cel mai mare, motiv pentru care s-a găsit soluţia pentru îndepărtarea lui de proba de calculator. După ce Berca a făcut o plângere la Ministerul Justiţiei, împotriva conducerii unităţii de detenţie, care l-ar fi putut aduce pe Ion Popescu, directorul închisorii, în faţa Comisiei de Disciplină, şi după cele relatate de Gorjeanul, conducerea penitenciarului întrunită într-o comisie a luat decizia să anuleze proba. De asemenea, în acest context, Berca demonstrând că îşi înscrisese dosarul la concurs, concursul va fi reluat în perioada imediat următoare.
Concursul se adresează numai salariaţilor puşcăriei din Târgu-Jiu, care pot fi astfel promovaţi beneficiind de o majorare a salariului. La concurs pe cele patru posturi s-a înscris şi şoferul personal al directorului Popescu, agentul Constantin Foi, care nu întrunea condiţiile participării la concurs.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here