Audieri cu uşile închise în procesul lui Habitu

337

Cel mai celebru gorjean acuzat de cămătărie în mod oficial de către autorităţi, Aristică Doru Şerban, zis Habitu, a trebuit ieri să asculte o serie de înregistrări făcute în timp ce el îi ameninţa pe cei cărora le împrumutase sume de bani cu dobânzi uriaşe.

Procesul acestuia s-a desfăşurat la Tribunalul Gorj cu uşile închise, nimeni altcineva în afară de inculpat, apărătorii săi şi reprezentanţii Parchetului neavând voie în sala de judecată. Soţii Manuela şi Dan Radu Floarea sunt cei care l-au denunţat pe Habitu organelor statului, acuzându-l de şantaj şi ameninţare, după ce au primit de la acesta mai multe ameninţări cu moartea întrucât au împrumutat bani cu camătă şi nu au reuşit să-i returneze la timp, mâniindu-l pe „creditor”.
Habitu a negat tot timpul că ar fi dat bani cu camătă şi că l-ar fi ameninţat pe Floarea sau pe soţia acestuia, el spunând că, din contră, este o victimă a afaceristului. Cu toate acestea, el este cel judecat acum în stare de arest preventiv, procesul său fiind aproape de pronunţarea unui verdict după audierea înregistrărilor audio la termenul de ieri. Înregistrările respective reprezintă în special discuţii telefonice în care Habitu numai amabil nu s-a purtat cu cel căruia îi dăduse bani cu împrumut. Conţinutul lor poate fi decisiv în luarea unei decizii de condamnare sau de achitare a inculpatului, Aristică Doru Şerban fiind însă judecat şi de alte fapte în acest dosar, inclusiv de evaziune fiscală, după ce firma sa nu şi-a plătit la stat toate impozitele şi taxele locale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here