Mătuşa lui Traian Dădălău, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

521

Ileana Popescu, mătuşa lui Traian Dădălău, tânărul de 17 ani decedat în ianuarie anul trecut într-un cumplit accident de circulaţie între Lugoj şi Găvojdia, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Aceasta se afla la volanul maşinii implicate în urmă cu un an în accidentul în care fiul artistului fotograf Teodor Dădălău a decedat. Tatăl şi mama lui Traian s-au constituit părţi civile în procesul deschis împotriva mătuşii acuzate de moartea tânărului. Primul termen în proces va avea loc luna viitoare.

Accidentul rutier extrem de grav în care Traian Dădălău şi-a pierdut viaţa s-a produs în seara zilei de 2 ianuarie 2012, în jurul orelor 18, pe Drumul Naţional 6, între Lugoj şi Găvojdia. Acesta a decedat pe loc, după ce maşina în care se afla s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp, între şosea şi calea ferată. Traian Dădălău Brăiloiu se afla pe locul din dreapta al autoturismului Opel Astra, condus de mătuşa sa, Ileana Popescu, de 51 ani, medic de profesie. Cei doi se îndreptau spre Timişoara, după ce-şi petrecuseră Sărbătorile la Târgu-Jiu, însă viteza şi executarea unei depăşiri neregulamentare au făcut să-şi încheie călătoria înainte de a ajunge la destinaţie. Tragedia s-a produs la doar câţiva metri de la prima intersecţie de trecere peste linia ferată înspre Găvojdia, pe fondul vitezei şi a nerespectării condiţiilor de executare a unei depăşiri. Acolo este curbă şi marcaj de linie continuă, s-a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat pe câmp. Tânărul a murit pe loc, iar conducătoarea maşinii a fost transportată în stare de şoc la Spitalul Municipal Lugoj.

Părinţii şi mătuşa nu îşi mai vorbesc
La un an după accident, mătuşa Ileana Popescu a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj pentru ucidere din culpă iar Teodor Dădălău, tatăl lui Traian, şi fosta sa soţie s-au constituit părţi civile în proces. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Lugoj pe 18 ianuarie, primul termen în proces urmând să aibă loc pe 19 februarie.
Traian Dădălău Brăiloiu era nepotul lui George Brăiloiu, unul dintre cei mai influenţi oameni din judeţul Gorj, cu afaceri în domeniul energetic. Acesta s-a făcut remarcat la nivel naţional în special pentru cumpărarea manuscriselor lui Emil Cioran. La o licitaţie oraganizată la Paris, gorjeanul a achitat suma de 500.000 de euro pentru însemnările scriitorului, pe care le-a donat apoi Academiei Române.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here