Fragmente osoase, descoperite la Bâlteni! Indicii că ar aparține unei femei care fusese dată dispărută

138

Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a demarat o amplă anchetă după ce zilele trecute, la Bâlteni au fost descoperite un craniu uman și mai multe fragmente osoase.

Reprezentanții IPJ Gorj au anunțat ieri că la data de 29 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni, cu privire la faptul că, în timp ce plimba câinele, pe raza localității, în zona unei foste stații de carburanți, ar fi găsit un craniu ce pare a fi uman. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar în urma cercetării locului faptei a fost identificat un craniu cu aspect uman, iar în proximitatea acestuia, pe o suprafață de până la 25 metri, au mai fost identificate și alte fragmente osoase. De asemenea, în zonă au fost identificate trei articole vestimentare specifice portului femeiesc, o pereche de încălțăminte tip gheată, confecționate din cauciuc și un ceas de damă. Bunurile identificate au fost ridicate de la fața locului, iar fragmentele osoase au fost înaintate Serviciului de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării unei constatări medico-legale și ulterior unei expertize antropologice pentru stabilirea cu exactitate a provenienței acestora. În această cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Potrivit unor surse din anchetă, există indicii asupra faptului că resturile umane descoperite ar aparține unei femei a cărei dispariție a fost anunțată în urmă cu circa o lună de zile. În acest caz se presupune, existând chiar și indicii, că ar fi vorba despre Elena Henț, o pensionară în vârstă de 79 de ani, din comuna Bâlteni, a cărei dispariție s-a produs în ultimele zile ale lunii august, fiind raportată de un nepot al acesteia pe data de 1 septembrie a.c. Oamenii din zonă o cunoșteau pe bătrână ca deplasându-se kilometri întregi zilnic pe jos, locuind singură, la nivelul satului Bâlteni vorbindu-se despre faptul că trupul femeii ar fi fost sfâșiat de șacali. Rămâne de văzut dacă expertiza antropologică va confirma faptul că fragmentele osoase aparțin bătrânei dată dispărută de membrii familiei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here