Târgu Jiu: Spectacole, concursuri, muzică și premii pentru elevi la Nocturna Bibliotecilor

95

Aniversarea a 90 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Târgu Jiu a coincis cu marcarea evenimentului cultural național Nocturna Bibliotecilor. Astfel, la Târgu Jiu, ziua de 26 septembrie a.c., a fost marcată de mai multe activități la care au participat numeroși copii. O parte dintre aceștia au fost și premiați în cadrul concursului ,,Tinere Condeie”.

Spectacol, muzică, jocuri interactive, spirit, creație și cultură generală, jocuri de rol și momente speciale, toate acestea definesc evenimentul cultural național Nocturna Bibliotecilor, ce s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și Secția de Artă „Iosif Keber”. Evenimentul a marcat și aniversarea a 90 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj și înființarea primului post de bibliotecar.
Gazda acestui eveniment special petrecut la bibliotecă, managerul Maria-Luiza Sandu, a creat o conexiune specială între carte, bibliotecă și comunitate, într-un cadru armonios, prin activități artistice educative, atractive, interactive și de cultură. ”Oaspeții noștri, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au fost purtați într-o lume magică, a umbrelor și a jocurilor interactive prin spectacolele oferite de magnificul Leon Magdan, profesorul de joacă al tuturor copiilor. Astfel, cei 250 de copii s-au bucurat de prezența artistului Leon Magdan, care a însuflețit atmosfera de la MansArta bibliotecii județene, începând cu orele prânzului până după-amiaza, prin activități senzaționale, de excepție, în care a dezvăluit secrete despre crearea umbrelor, a stimulat creativitatea prin jocuri de cuvinte, jocuri de rol, teatru de păpuși vii și a purtat publicul spectator: copii, părinți și profesori într-o călătorie de explorare a lumii, prin povești și basme”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

,,Tinere Condeie” și-a desemnat câștigătorii
Tot în cadrul evenimentului Nocturna Bibliotecilor a fost organizat și concursul de creație și de cultură generală ”Tinere Condeie”. Acest concurs a avut loc la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj și a întrunit tineri de clasa a X-a de la trei unități de învățământ din Târgu Jiu, respectiv: Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național ”Spiru Haret” și Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, care s-au întrecut în 4 probe de cultură generală cu întrebări din domeniile: istorie și politică, artă și literatură, cultură și divertisment, pământ și univers. Tinerii au dat dovadă de o cunoaștere vastă a lumii înconjurătoare, de autenticitate și originalitate în prezentarea creațiilor proprii, ingeniozitate, seriozitate și talent în parcurgerea probelor concursului. Cunoștințele lor excepționale au fost răsplătite pe măsură de managerul bibliotecii, Maria-Luiza Sandu, și de juriul constituit din: Otilia Giurcă – inspector școlar de limba și literatura română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ionescu-Haidău Ana-Daria, director al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu și Cristina Novac, profesor de limba și literatura română în cadrul Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu. Juriul a felicitat tinerii adresându-le cuvinte de laudă și i-au apreciat pentru avântul lor în tainele cunoașterii, oferindu-le la final, trofee, diplome și premii constând în: biciclete (premiul I) – câștigat de elevii clasei a X-a ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, coordonați de prof. de limba și literatura română Diana Elena Găvan; trotinete (premiul al II-lea) – câștigat de elevii clasei a X-a ai Colegiului Național ”Spiru Haret” Târgu Jiu, coordonați de prof. de limba engleză Oliviu Arsenie; rucsacuri (premiul al III-lea) – câștigat de elevii clasei a X-a ai Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, coordonați de prof. de limba și literatura română Marinela Pîrvulescu.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here