Școli din Gorj, decorate de Iohannis

120

Două unități de învățământ din județul Gorj vor primi distincții din partea președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Este vorba de Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu și de Liceul Teoretic Novaci. Gorjul a nominalizat și o a treia unitate de învățământ, Liceul Tehnologic Țicleni, pentru a fi premiată, însă doar primele două propuneri au fost validate până acum de către Ministerul Educației.
„Sperăm ca și Liceul Tehnologic din Țicleni să fie premiat, având în vedere că anul trecut a sărbătorit semicentenarul existenței sale. Este, practic, o recunoaștere a muncii și a rezultatelor obținute de aceste unități de învățământ”, a precizat inspectorul școlar general Mihai Istrate.
Ceremonia de premiere va avea loc pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni. Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu a înregistrat singura medie de 10 la examenul de Evaluare Națională. În plus, unitatea de învățământ a primit distincția de „Școală europeană”. În ultimii ani, procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de peste 95%.
Totodată, Gorjul are trei nominalizări la Gala premiilor pentru directorii anului 2024. Este vorba de directorii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Colegiul Național „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Decernarea premiilor celei de-a opta ediții a galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați patru directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse și Directorul Anului 2024.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here