Biserică nouă pentru Spitalul Județean

160

Consiliul Județean Gorj și-a dat acordul de principiu pentru construirea unei biserici în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu – locația din strada Unirii. Este vorba de spitalul din zona Pasarelei, acolo unde funcționează secțiile de Oncologie, Boli Infecțioase, Dermatologie și Psihiatrie.

Terenul pe care se va construi lăcașul de cult are o suprafață de 149 de metri pătrați. Finanțarea este asigurată de către Mitropolia Olteniei.
„Se emite acordul de principiu pentru schimbarea destinației unui imobil-teren aflat în domeniul public al Județului Gorj și în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în vederea construirii unei biserici ortodoxe în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pe imobilul-teren situat în intravilanul municipiului Târgu Jiu, str. Unirii, nr. 56, în suprafață de 149,00 mp, imobil care face parte din suprafața totală a terenului cu Carte Funciară nr. 56808/UAT Târgu Jiu, aflat în domeniul public al Județului Gorj și în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, cu finanțarea și executarea lucrărilor de către Mitropolia Olteniei – Arhiepiscopia Craiovei”, s-a decis în ultima ședință de Consiliu Județean.
Hotărârea va fi transmisă Ministerului Sănătății, în vederea obținerii acordului de schimbare a destinației pentru suprafața de teren respectivă. Potrivit legii, darea în administrare, concesionarea, închirierea și schimbarea destinației imobilelor se pot realiza numai cu acordul Ministerului Sănătății și Familiei și al Ministerului Administrației Publice.
Potrivit Mitropoliei Olteniei, noul lăcaș de cult „va răspunde nevoilor spirituale ale personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu”.
Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și-a dat avizul de principiu pentru construirea bisericii în locația din strada Unirii, nr. 56, „cu condiția ca această clădire să nu deranjeze vizual și acustic pacienții din incinta unității sanitare”.
Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu funcționează în trei locații: str. A. I. Cuza, str. Tudor Vladimirescu și str. Progresului (clădire centrală cu Ambulatoriu integrat).
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here